Es reduiran cinc exemplars degut al seu estat, els quals seran substituïts pròximament

L’Ajuntament de Xàtiva continua amb les tasques d’esporga controlada de l’arbrat singular de l’Albereda, i aquesta setmana començaran a l’Avinguda Selgas nous treballs als plataners a càrrec de l’empresa concessionària del servei. 

En aquesta ocasió la intervenció ocuparà els voltants del restaurant Moncho, on es realitzarà una esporga de reducció de la part aèria i cinc dels exemplars seran reduïts. Aquests exemplars ja venien marcats a l’informe que dugué a terme en 2018 l’empresa “Doctor Árbol” com a exemplars a reemplaçar, als quals se’ls ha fet diferents resistografies en altura, donant com a resultat que les parets residuals estan en un punt crític i, per tant, baix informe tècnic, es recomana la seua reducció. 

Els treballs s’iniciaran hui dimecres i continuaran també demà dijous i les dues pròximes setmanes: dimecres 28 i dijous 29 de febrer i dimecres 6 i dijous 7 de març. Aquests treballs d’esporga controlada es fan per motius de seguretat, perquè aquesta és una zona amb una gran afluència de gent durant les pròximes setmanes. Escoltem la regidora de Medi Ambient, Susanna Gomar: