El jurat d’aquest any està conformat per solistes internacionals, solistes de la zona, pedagogs i professors nacionals

La regidora de Conservatori Reme Sinisterra i el cap d’Estudis del centre, Juan Carlos González, van presentar passat divendres la XIX edició del concurs de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva», que passa a tindre caràcter biennal.

La regidora va declarar la importància d’aquest concurs com a referent d’identitat de la ciutat a més del gran paper que suposa dins de l’educació musical com a ferramenta pedagògica.

Juan Carlos González va enumerar les distintes modalitats i especialitats del concurs, així com el calendari corresponent. En concret hi haurà tres modalitats en les quals participaran vora 90 joves intèrprets; 24 per a vent-fusta, 29 per a vent-metall, 20 per acorda fregada i 14 per a piano.

La categoria A, per a joves de 22 a 26 anys d’edat; la B, per a joves d’entre 17 i 21 anys, i la modalitat C per a joves de fins a 16 anys. González també va fer un repàs a grans trets del calendari, sent la primera cita el proper cap de setmana del 15 i 16 de febrer, amb l’especialitat de vent-fusta i els instruments flauta, oboè, fagot, clarinet i saxofon, celebrant-se l’acte de cloenda el dissabte 25 d’abril al Gran Teatre de Xàtiva amb un concert en el qual participaran els guanyadors i algun convidat per part de l’organització.

Pel que respecta al jurat d’aquest any, està conformat per solistes internacionals, solistes de la zona, pedagogs i professors nacionals.