Amb aquest pla es formalitzarà la contractació de 60 persones de forma directa durant un any, amb una inversió total de 500.000 euros

Ahir dimarts va tindre lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Xàtiva la recepció de les set primeres treballadores vinculades al Programa d’Integració emmarcat en el Pla Reactivem Xàtiva, i coordinat des de l’àrea de Benestar Social.

El cens de les persones escollides ha estat elaborat per la coordinació del Programa, una vegada estudiada la situació individualitzada de cadascuna de les usuàries, atenint-se al perfil de dones en grups d’edat de taxes baixes d’ocupació. 

Les beneficiàries tindran un horari laboral de 25 hores setmanals, durant 12 mesos, i aquesta primera incorporació suposa una inversió de 50.000 euros. Cal recordar que el Programa preveu, al llarg dels propers mesos, la contractació de forma directa d’un total de 60 persones, amb una inversió total de 500.000 euros.

Les treballadores s’incorporen com a ordenances a diferents instal·lacions municipals com ara Casa de Cultura, Biblioteca, Conservatori, Sant Domènec i Espai Borja -a més de col·laborar també amb l’Escola d’Estiu Municipal- millorant d’aquesta manera els serveis municipals i ampliant els horaris d’obertura i d’atenció en els mateixos.

Aquest programa d’ocupació va dirigit a col·lectius específics amb necessitats especials, com ara dones en grups d’edat amb baixes taxes d’ocupabilitat, usuaris habituals de serveis socials i persones vulnerables econòmicament i socialment, com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.