El nou personal reforçarà departaments com ara Benestar Social, Cultura, Esports, Joventut, Dona i Igualtat i les brigades municipals

L’Ajuntament de Xàtiva va rebre ahir dimarts als quinze nous treballadors que s’incorporen aquesta setmana a treballar en diferents departaments municipals, a través del Programa de Polítiques Inclusives 2020.

En paraules de l’Alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, s’ha fet un esforç important per a que el Programa PI, que inicialment anava a ser de sis mesos, duplicara la seua duració arribant fins a l’any.

Per la seua part, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, va indicar que es tracta d’un impuls important en un moment especial, després de la pandèmia, on molta gent agreuja la seua situació.

Pel que fa a la ubicació dels nous treballadors, sis d’ells aniran a parar a les Brigades Municipals per realitzar tasques de neteja i manteniment, mentre que altres dos s’ocuparan del manteniment de les instal·lacions esportives. També s’incorporen sis ordenances per als departaments de Joventut, Cultura (3), Casa de les Dones i Benestar Social -on realitzaran tasques com ara atenció telefònica i al públic, tràmits ordinaris i vigilància de les dependències- i es destinarà una persona per al Servei d’Ajuda a Domicili per tal de recolzar a les auxiliars del SAD, neteja personal i tasques domèstiques bàsiques.

Els nous ocupats rebran una jornada de formació de riscs laborals i s’incorporaran aquest divendres als seus llocs de treball, després de passar el test de la Covid-19. 

Cal recordar que el Programa de Polítiques Inclusives d’aquest any, emmarcat en el Pla Local de Reactivació Social i Econòmica «Reactivem Xàtiva» compta amb un pressupost de 500.000 euros destinats a donar treball a 60 persones en risc d’exclusió social i amb circumstàncies socials, laborals i econòmiques específiques, durant el període d’un any.