El C.B Xàtiva tanca la seua participació en el TTR d’Énguera amb 14 medalles

El passat cap de setmana, concretament entre el 6 i 8 de maig es va celebrar en la localitat de Madrid el Campionat d’Espanya Absolut i de Parabádminton de la temporada 2022. El Centre Esportiu Municipal Francisco Fernández Ochoa va acollir als 138 esportistes classificats per a la disputa de tal esdeveniment, entre ells l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva Selenia Pla Mompó que va participar en la modalitat de parabádminton.

Selenia va afrontar la seua segona participació en un C.Espanya amb la responsabilitat de defensar els bons resultats aconseguits en la passada edició. 

En la prova d’individual femení de la categoria SU5/SL4 es va enfrontar en la final a l’esportista granadina Cristina Sánchez De Lechina, que no va posar les coses res faciles a la xativina, perquè la trobada malgrat decidir-se en dos sets es prolongue fins als 41 minuts de duració, a causa dels intensos ral·lis i igualtat en el marcador. Finalment la xativina va ser més consistent en els últims ral·lis de cada set el que li va portar a revalidar en títol en la prova d’individual femení en imposar-se per 21-16 i 21-18.

D’altra banda, en la prova de dobles mixtos va formar parella al costat de Pablo Serrana del C.B Asturs i van disputar la final enfront de la parella formada per Iván Segura i Cristina Sánchez De Lechina. Una altra final amb molta igualtat en tots els trams de la trobada i que es decante del costat de Selenia i Pablo per 21-15 i 21-16, aconseguint el segon or de la jornada.

De manera paral·lela als campionats d’Espanya absolut i de parabádminton també es van convocar els Jocs Inclusius 2022. Aquests van ser la gran novetat del cap de setmana, en disposar una competició en el qual jugadors del Campionat Absolut van jugar amb esportistes del Campionat de Parabádminton formant parelles mixtes entre ells.

Aquests es van disputar en la jornada del dissabte on es van viure unes trobades de gran igualtat en les semifinals i la final. En aquesta ocasió Selenia va disputar aquest torneig formant parella amb el jugador Enrique Fernández del C.B Universitat de Valladolid. En semifinals es van enfrontar a la parella formada per Manuela Diaz i Iván Segura en una gran trobada que es prolongue fins a l’hora i dos minuts de duració i on els 4 esportistes es van ocupar a fons per aconseguir el passe a la final. El primer set va caure del costat de Manuela i Iván per 23-21, en el segon Selenia i Enrique aconseguien la igualtat en el marcador (22-24) i en el tercer i definitiu set van tornar a imposar-se Iván i Manuela (21-19) que aconseguien així el passe a la final després d’un partit de moltíssima igualtat en el marcador. Malgrat això Selenia i Enrique aconseguien el bronze.

El C.B Xàtiva tanca la seua participació en el TTR d’Énguera amb 14 medalles. 4 ors, 5 plates i 5 bronzes.

La jornada del passat dissabte 7 de maig es va completar amb la participació de catorze esportistes del Club Bàdminton Xàtiva en el Top TTR destinat a les categories inferiors disputat en la localitat d’Énguera. El Pavelló Municipal Jaime Alegre va tornar a ser el punt de trobada de 102 esportistes de la Comunitat Valenciana, així com de Castella-la Manxa, Madrid i Balears.

Comencem la crònica del torneig amb la proves de la categoria Sub-13 on en el dobles mixt Feliu Terol i Martina Molina s’imposaven en la final a la parella formada per Arnau Ballester i Angela Domenec (C.B Villena) aconseguint d’aquesta manera l’or i la plata els xativins.

En la prova d’individual femení Martina Molina va aconseguir el passe a la fase final després de classificar-se com a primera de grup. En semifinals es va enfrontar a Mengual Erika a la qual va superar sense dificultats per a plantar-se en la final enfront de la jugadora del C.B Teulada María Magdalena Ortolá en una vibrant trobada de 49 minuts que va començar a decantar-se del costat de María en imposar-se en el primer set per 16-21, però la xativina va saber traure el millor del seu joc per a aconseguir donar la volta al marcador en els dos sets següents en imposar-se per 21-17 i 21-16, aconseguint l’or.

En l’apartat masculí destacar d’una banda el gran paper d’Arnau Balleser de categoria Sub-11 i que va disputar aquest torneig en Sub-13 aconseguint una meritòria segona plaça del grup A. D’altra banda, Feliu Terol va aconseguir el passe a la fase eliminatòria després de guanyar els dos partits del grup C. Una vegada en semifinals es va mesurar a Germán Ripoll al qual va superar per 21-17 i 21-18 en una trobada molt igualada. En la final li esperava el madrileny Bruno Giménez amb qui va disputar un gran partit en el qual la igualtat va ser la tònica durant moltes fases de la trobada, alternant ral·lis tots dos esportistes, el primer set va caure del costat de Bruno per 21-14, però Feliu va reaccionar per a anotar-se el segon per 17-21 i disputar d’aquesta manera el tercer set que decidiria al campió, malgrat la lluita de Feliu i un gran lliurament, va haver de conformar-se la plata després de cedir per un ajustat 21-17.

Passem a la categoria Sub-15 on *Sarai Ramón malgrat realitzar tres bones trobades, aconseguint la victòria en un d’ells, no va poder aconseguir el passe a la fase final del torneig. 

Ja en la categoria Sub-17 destaquem el gran paper d’Andrea Orquín que, després d’estar dos dies amb febre, aconseguisc accedir a les finals d’individual femení i dobles femení, però després de totes les trobades del dia i els dos dies en llit no va poder jugar al 100%. En la primera de les finals es va enfrontar a l’esportista Ángela Viray, en una trobada en el qual la xativina es va anotar el primer set per 21-23, però en el segon va acusar l’esforç realitzat en les semifinals enfront d’Ana Cava a la qual va derrotar després de tres sets (21-16,14-21 i 21-11) quedant-se pràcticament sense forces per a cedir per 21-11 i 21-13 en els dos sets restants. Sense tot just temps de recuperació va disputar al costat de la seua companya Sara Sáez (C.B Drop València) la final del doble femení enfront de la parella local formada per Soraya Gandia i Núria Martínez que s’anotaven el primer set per 21-18, el segon va ser per idèntic marcador, però del costat d’Andrea i Sara, per a decidir-se tot en el tercer set per un altre ajustat 21-17 a favor de les enguerines.

Ens centrem ara en l’apartat masculí on els germans Cimas, Marcos i Jesús van aconseguir pujar pel cap alt alt del podi per a penjar-se l’or en la prova de dobles masculins després de derrotar en l’últim partit de la jornada a la parella alacantina formada per Mateo Fernández i Daniel Cuenca. En l’apartat individual tots dos aconseguien el tercer lloc després de cedir les seues respectives trobades en semifinals.

Acabem el nostre repàs a la jornada del passat dissabte amb els esportistes de la categoria Sub-19 on en l’apartat femení es va aconseguir per part de Maria Sanz i Lucia Chorques (C.B Drop València) l’or en la prova de dobles femení i el bronze per a la parella formada per Carla Pérez i Sarai Ramón. En l’apartat individual Carla no va poder accedir a la fase final després de quedar enquadrada en un grup de molt de nivell.

En l’apartat masculí destaquem la quarta plaça de David Polop, en quedar segon de grup, i en aquesta ocasió Jaume Tur i Hugo Medina es van quedar a les posades d’estar entre els sis millors esportistes.

En els dobles masculins nostres dues parelles Jaume Tur / Hugo Medina i David Polop / Vicent Molina es van haver de conformar amb el bronze després d’haver de bregar amb un sorteig complicat.

Tanquem amb la plata aconseguida per Vicent Molina i Maria Sanz, que després de derrotar a una de les parelles candidates al títol, els locals Carolina Esteve i Sergio Suarez, van caure en la final enfront de Ferran Llopis i Edurne Olmos per un ajustat 21-19 i 21-16.

Ara queda continuar treballant per a pujar el nivell del grup de cara a les pròximes competicions i afrontar la segona part de la temporada amb garanties de seguir amb aquests resultats positius.