Plata per a Andrea Orquín i Jesús Cimas en el Màster Joves disputat a Cerdanyola del Vallés

Del 4 al 6 de juny es van celebrar a Cartagena els Campionats d’Espanya en la categoria absoluta i de parabádminton amb la presència dels millors esportistes del territori nacional de totes dues modalitats. 

El Club Bàdminton Xàtiva va ser present amb la jugadora Selenia Pla Mompó que participava en la modalitat de parabádminton.

Selenia va participar per primera vegada en un esdeveniment nacional d’aquesta índole i el seu debut no va poder ser més prometedor, perquè es tractava de la participant més jove del torneig i va aconseguir alçar-se amb tres medalles, or en la prova de IF SL4, plata en la prova de DX SU5-SL3 al costat de Simón Cruz (medallista internacional i membre de la selecció espanyola de parabádminton) i bronze en la prova de dobles SU5 també formant parella amb Simón Cruz. A més se li va entregar també un dels premis Univers Dona.

El Club Bàdminton Xàtiva es mostra molt satisfet amb el treball realitzat per la nostra esportista i per l’aposta que es va realitzar fa uns anys amb les activitats inclusives al costat de Relleu Paralímpic per a donar l’oportunitat a tota mena d’esportistes de practicar el seu esport favorit. Des de l’entitat es contínua treballant en aquesta línia i perquè Selenia, que ja aquesta sota el seguiment dels seleccionadors nacionals, oferisca moltes alegries igual que Thomas Wandschneider.

Màster Joves

D’altra banda, el passat cap de setmana es va celebrar a Cerdanyola del Vallès una nova prova del Màster Joves Sub-15 i Sub-19 on el Club Bàdminton Xàtiva va ser present amb quatre esportistes, Ximo Torres, Sarai Ramón, Jesús Cimas i Andrea Orquín.

En la prova de dobles mixt, la parella formada per Andrea Orquín i Jesús Cimas va aconseguir classificar-se per al quadre final després de superar la fase de grups, on es va enfrontar en semifinals a la parella gallega formada per Manuel López i Mariña González als quals van superar per 21-18 i 21-13. D’aquesta manera van aconseguir el passe a una final que els va enfrontar a l’altra parella valenciana formada per Quique Gil i Sara Sáez. Els xativins van haver de conformar-se amb la plata en aquesta primera eixida de la temporada.

En resum, un bon balanç global per als xativins que tornen amb una plata i amb els quatre esportistes classificats en la fase final dels individuals, la qual cosa els atorga un bon grapat de punts per a posicionar-se en la lluita per la classificació del pròxim Campionat d’Espanya Sub-15. No obstant això, també hi ha molta feina per davant per a seguir amb aquesta línia ascendent..

3a Jornada dels “Jocs Esportius de la CV” categoria Aleví

El dissabte 5 de juny 10 esportistes del Club Bàdminton Xàtiva i Escola Esportiva Municipal de Bàdminton Xàtiva es van desplaçar fins a Enguera on es va celebrar aquesta jornada.

La capital de la Canal de Navarrés va ser de nou l’encarregada d’acollir una nova jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana”, en aquesta ocasió la jornada definitiva que decidiria els classificats per al Campionat Provincial del pròxim 19 de juny. 

Els resultats obtinguts pels esportistes del CB Xàtiva no van ser tan positius com en anteriors jornades i tant en les proves d’individuals com en la de dobles tan sols han aconseguit el 30% de les victòries, encara que cal assenyalar que aquest grup està format per esportistes que porten molt pocs mesos en el club xativí i que aquests resultats es milloraren en els pròxims mesos, perquè el treball que estan realitzant en el dia a dia és prometedor. En aquesta jornada destaquen els resultats Martina Molina que va aconseguir tres victòries de quatre possibles. 

Els jugadors de l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton Xàtiva van tindre menys fortuna i no van poder fer-se amb cap victòria si bé és cert que són les primeres jornades a les quals acudeixen després d’una temporada amb menor volum d’entrenaments a causa de les restriccions causades per la COVID-19.

Agenda esportiva

Dissabte que ve 12 de juny en les instal·lacions esportives del C.E.I.P Jacinto Castañeda se celebrarà com és habitual al final de cada curs el Torneig Clausura de l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton Xàtiva.