Primera jornada dels Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana en categoría cadet

La localitat d’Orense va acollir el passat cap de setmana la 5a prova del Circuit Nacional de Parabádminton en la qual va participar l’esportista xativina Selenia Pla. Aquesta cinquena cita del calendari es va caracteritzar per la baixa participació d’esportistes.

En la prova d’individuals Selenia es va veure obligada a competir en el grup masculí a causa de l’absència d’esportistes femenines en la seua categoría. No obstant això, l’esportista del C.B Xàtiva va lluitar totes les trobades disputades en el grup B, forçant en una de les ocasions la disputa del tercer set. Lamentablement no va poder aconseguir el passe a la següent ronda.

En la prova de dobles també va haver-hi canvis en les parelles i Selenia degué abandonar al seu company habitual Pablo Serrano i competir al costat de José Luis Martín aconseguint la tercera plaça del podi.

Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana

Dissabte passat nou esportistes del C.B Xàtiva al costat del seu tècnic es van desplaçar fins a la localitat alacantina del Campello per a iniciar la competició dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” en la categoria cadet Aquesta primera jornada va congregar en el Pavelló Municipal a un total de 65 esportistes.

Els resultats del club xativí en aquesta primera jornada destaquen en la prova de dobles on van acumular un 61% de victòries i d’altra banda els resultats en les proves d’individual no van ser tan destacats aconseguint tan sols el 39% de victòries. No obstant això, el balanç va ser positiu perquè els esportistes favorits no van tindre problemes per a aconseguir les victòries pertinents, destacant Jesús i Marcos Cimas, Sarai Ramón i Ximo Torres. 

TOP TTR Absolut i Sènior

La jornada dominical tancava les competicions d’aquest cap de setmana amb la disputa del TOP TTR Absolut i Sènior en la localitat de València. El Pavelló Municipal de la Fuensanta va acollir als 87 esportistes participants en aquest esdeveniment. El Club Bàdminton Xàtiva comptava amb menor participació de l’habitual, no obstant això, va comptar amb tres representants, dos d’ells Santiago Villanueva i José Luis Llopis en la categoria sènior i Maria Sanz en l’absoluta.

En la categoria absoluta Maria Sanz i Lucía Chorques van participar en la prova de dobles femení aconseguint el bronze. En la categoria sènior José Luis Llopis i Santiago Villanueva van competir en la prova d’individuals de la categoria C1-C2. Santiago que va competir en una categoria per davall de la seua no va poder superar la fase de grup. José Luis per la seua part va accedir fins a les semifinals on va caure enfront del murcià José Belmonte per un competit 21-18 i 21-14. En aquesta ocasió el xativí va haver d’acontentar-se amb el bronze. En la prova de dobles no va poder competir a causa de la baixa del seu company per malaltia.

En la prova de dobles de la categoria C1-C2 Santiago Villanueva al costat del seu company José Belmonte van aconseguir la primera plaça del grup A, per a accedir a una semifinal de màxim nivell, perquè el partit es va prolongar al llarg de 59 minuts de joc on la igualtat va ser la tònica principal, i així ho reflecteix el resultat dels tres sets disputats 24-22, 20-22 i 22-20. Per desgràcia malgrat forçar el tercer set el duo format per Santiago i José es va quedar fora de la final del torneig per molt poc