L’Ajuntament realitza l’últim pagament de les quatre anualitats que es van estipular per adquirir l’edifici patrimonial

Santa Clara ja és oficialment propietat de Xàtiva. Passat dijous, l’Ajuntament de Xàtiva va signar l’últim pagament de les anualitats que s’havien acordat amb el banc Santander respecte a l’adquisició d’aquest edifici patrimonial.

La inversió total realitzada per part municipal per fer-se amb la propietat de l’immoble ha estat de 2.050.000 euros, els quals s’han abonat en quatre anualitats (2018, 2019, 2020 i 2021) de 500.000 euros. L’edifici albergarà dos espais amb serveis importants per a la ciutat com són el futur Palau de Justícia i el Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC).

En desembre de 2018 va tindre lloc a Santa Clara la signatura del contracte de compravenda i de l’acta de recepció, amb el lliurament de claus per part del notari a l’alcalde Roger Cerdà, mentre que en els mesos posteriors es van organitzar visites guiades a l’edifici (que és Bé d’Interés Cultural des de 2003) per tal de donar-lo a conèixer als veïns i veïnes de Xàtiva. Va ser la primera vegada que aquest convent de clausura datat del segle XIV obria les seues portes a les visites en 650 anys.

«Hem aconseguit assegurar que aquesta important peça del nostre patrimoni tinga un ús públic amb els nous jutjats i el Centre Cultural Raimon. Creguem que aquesta és la millor manera de salvar el nostre patrimoni, dotant-lo de serveis públics i garantint així el seu manteniment i la seua conservació», ha expressat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.