Tant aquesta mostra com la de «Xàtiva i els Borja. Una de les famílies més importants del renaixement» es podran visitar fins al 20 de novembre

L’espai cultural de Sant Domènec acollirà fins al 20 de novembre, amb motiu de la celebració de la segona edició de la Fira Borja, una exposició sobre els Àngels Músics de la Catedral de València. 

Aquesta mostra naix de la troballa 2004 de les pintures renaixentistes de la Capella Major de la Catedral de València, que representaven de forma realista a un grup d’àngels músics. Aquest descobriment va conduir a la idea de construir rèpliques dels instruments que apareixien pintats i evocar així el so dels frescos, i per això es va iniciar un projecte el qual es va encarregar als principals lutiers europeus coneixedors del moment històric i el seu valor musical. 

En total es va construir quinze instruments que ara es poden visitar a l’exconvent de Sant Domènec de Xàtiva: un cercle de sonalles, una arpa saltiri o rota, dues xeremies, un saltiri de percussió o Dulcema, una flauta, una flauta doble, un orgue portatiu, dues trompetes, una viola de mà, un llaüt, una viola d’arc i una viella. A més a més, cal ressenyar que des de la seua construcció, aquests instruments han sigut utilitzats per músics de reconegut prestigi en concerts i enregistraments. 

Al mateix espai de Sant Domènec, també es pot tornar a visitar l’exposició que ja es va inaugurar el passat any durant la primera edició de la Fira Borja, «Xàtiva i els Borja. Una de les famílies més poderoses del renaixement», amb panells explicatius i interactius i amb els vestits tradicionals de l’època, els quals lluiran els actors i actrius a les visites teatralitzades que es realitzaran durant aquest cap de setmana.