Es continua amb la vacunació després d’un problema logístic de la farmacèutica Pfizer que ha obligat a un lleuger ajornament

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha représ hui dimarts el programa de vacunació enfront de la COVID-19 en algunes residències de la Comunitat Valenciana, després del problema logístic que ha patit la farmacèutica Pfizer que li ha endarrerit lleugerament la distribució de les vacunes a diversos països d’Europa, entre ells Espanya.

La represa de la vacunació es realitza hui dimarts en algunes residències, en funció de l’hora d’arribada de les dosis als tres centres de distribució i el seu posterior repartiment.

La Comunitat Valenciana va començar aquest diumenge la vacunació enfront del coronavirus amb 775 dosis de la vacuna de Pfizer en set residències de majors.

A partir d’ara cada setmana, Pfizer té el compromís d’entregar al voltant de 30.000 dosi. Alacant rebrà 10.000 dosi, 5.000 Castelló i 16.000 la província de València.

La conselleria ha dissenyat un pla de treball perquè les persones que resideixen o treballen en residències de majors i en residències amb persones amb diversitat funcional, hagen rebut la primera dosi a mitjan gener.

El següent grup de vacunació és el del personal sanitari. S’anirà vacunant d’acord amb la disponibilitat de les dosis i s’avançarà en cadascun dels grups en funció d’aquesta disponibilitat.