Aquest és un tractament experimental per a millorar el pronòstic de pacients amb una evolució complicada

L’Hospital La Fe de València, l’Hospital de Sant Joan d’Alacant i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana han posat en marxa un assaig clínic per a investigar si el plasma de donants que han superat la infecció per COVID-19 pot ajudar a millorar la salut de pacients amb pronòstic incert. S’han dut a terme quatre transfusions: dos a l’Hospital La Fe de València, una en el de Sant Joan d’Alacant i una altra a l’Hospital Clínic de València. Els primers resultats d’aquest estudi han sigut positius segons explicava el doctor Gonzalo Salvador, Metge Adjunt de Medicina Interna en l’Hospital La Fe de València.

El doctor Miguel Salavert Cap de Secció de Malalties Infeccioses de l’Hospital La Fe, explica amb detall la tècnica de les transfusions de plasma i la seua utilitat contra la COVID-19.

La donació de plasma hiperinmune és voluntària, similar a una donació de sang a l’ús. El plasma s’extrau, es processa en el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, titulant la quantitat d’anticossos efectius i s’emmagatzema fins que els hospitals el requereixen per a un pacient concret.

Pot donar qualsevol persona que haja superat la infecció i haja desenvolupat anticossos contra el virus SARS-CoV-2 i compleix amb els criteris de donació de sang convencional. Alguns/as professionals de la Sanitat ho estan fent ja.