El centre de trucades ha arrancat amb 115 llocs i s’augmentarà de manera progressiva fins a disposar de 200 professionals

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ampliat el servei d’atenció telefònica del número 900 300 555 sobre consultes per coronavirus amb motiu de l’inici del curs escolar. Així, a les consultes sobre informació general de COVID-19 se sumen els dubtes que puguen presentar des de la comunitat educativa sobre els protocols d’inici de curs.

Aquest servei està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 8 hores fins a les 20 hores. A migdia de la primera jornada escolar, aquest telèfon d’atenció a la comunitat ja havia registrat 330 crides. Per a això, el centre de trucades ha arrancat amb 115 llocs coberts, que s’aniran incrementant de manera progressiva fins a arribar als 200 professionals, que han rebut una formació específica impartida per Salut Pública sobre la patologia produïda pel coronavirus i els protocols establits per a la volta al curs escolar.

A través d’una primera locució digital s’anirà dirigint a la persona que telefona a un locutor segons el seu motiu de consulta, ja siga sobre qüestions generals de la malaltia, bé sobre l’inici del curs escolar o bé sobre la simptomatologia compatible amb la COVID-19.

De la mateixa manera, hi ha altres dues funcions de pulsació digital específiques que tenen com a objectiu millorar l’atenció sanitària. D’una banda, les persones del centre de trucades recolliran els dubtes o reclamacions de població que ja havia anomenat amb anterioritat o ben relacionades amb serveis assistencials. Aquestes incidències es remetran als departaments de salut corresponent per a agilitar la seua tramitació i respondre amb agilitat a la ciutadania.

Aquest servei del centre de trucades complementa a la informació disponible en el portal específic de coronavirus habilitat en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat, així com en l’app GVA Coronavirus.