S’han referenciat els casos de municipis que encara incompleixen la llei en un mapa consultable en la web del Senat

L’ajuntament de Rotglà i Corberà ha procedit a la retirada d’un símbol franquista del municipi després de l’acord adoptat en la sessió ordinària del Ple celebrada el passat 28 d’octubre. En ella es va acordar retirar el símbol de l'”Àguila de Sant Joan” situat en la façana de l’antic assecador de tabac de Rotglà i Corberà, per a passar a ser exposat en un centre d’interpretació, en compliment de la Llei de memòria democràtica de la Comunitat Valenciana.

Aquest acord s’adopta a conseqüència d’una campanya iniciada pel portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet en la qual s’instava les autoritats locals a eliminar d’una vegada, després de més de quaranta anys de democràcia i incompliment de la llei, els espais dedicats a la memòria del franquisme.

Segons informa la coalició Compromís, s’han referenciat els casos de municipis que encara incompleixen la llei en un mapa consultable en la web del Senat en el qual es mostren amb els colors del semàfor els municipis que no volen complir la llei, els que estan en això i els qui ho han fet ja, amb enllaç als documents enviats.