El candidat socialista vol que el nou Palau de Justícia tinga un jutjat exclusiu de violència contra les dones

El divendres passat, Roger Cerdà va participar en el debat organitzat per l’associació feminista Xateba a la Casa de les Dones de Xàtiva. La primera proposta que figura al programa amb què els socialistes concorren a les eleccions és la construcció d’un nou Palau de Justícia que entre els seus serveis albergue un jutjat exclusiu de violència sobre la dona al nostre partit judicial. Una altra de les propostes en el marc de la lluita contra la violència masclista és la posada a disposició de la xarxa contra la violència de gènere d’un habitatge d’atenció a les víctimes. Escoltem a Roger Cerdà: 

En el seu primer torn de paraula, Cerdà va parlar d’ocupació i va dir que s’han dut a terme diferents accions com desenvolupar diferents programes d’inclusió social on han estat beneficiades moltes dones, la majoria d’elles majors de 55 anys, víctimes de violència de gènere o amb diversitat. S’han aconseguit dos tallers d’ocupació de dones i dues escoles taller per a persones joves de les quals en un 80 % són dones. Des d’aquesta legislatura, l’ajuntament forma part d’un projecte europeu per millorar l’ocupabilitat de les dones en qüestions, com ara, millorar les competències digitals necessàries, especialment en el cas de les de major edat”. 

El cap de llista de les socialistes xativines va deixar clar que “és fonamental donar facilitats per a millorar la conciliació de les famílies a la nostra ciutat. De fet, en aquesta legislatura s’han pres mesures per afavorir-la, com ara les escoles infantils 0-3 gratuïtes, les escoletes matineres o l’escoleta de falles”. Cerdà va anunciar que “entre els projectes a desenvolupar es troba la creació d’un nou espai per a atendre els xiquets i xiquetes de 2 a 6 anys de vesprada entre setmana i dissabtes de matí. 

Un altre dels anuncis fets pel candidat durant el debat va estar la creació d’un distintiu de reconeixement a les empreses que estiguen desenvolupant mesures per a la conciliació i la corresponsabilitat i impulsar el programa Bressol, programa destinat a l’acompanyament de dones amb certa vulnerabilitat durant la gestació. 

Finalment, Cerdà va dir que és necessari treballar campanyes per la visibilitat i normalització del col·lectiu LGTBI i contra l’homofòbia amb l’aprovació del Pla LGTBI, potenciant campanyes d’educació sexual i mesures de visibilització com la setmana de la diversitat a Xàtiva.