Arcadi España i Roger Cerdà exposen el programa econòmic socialista a l’empresariat de Xàtiva

En el marc de la campanya electoral, ahir es va celebrar a Xàtiva una trobada entre Arcadi España, conseller d’Hisenda en funcions del govern de Ximo Puig, i un grup d’empresaris i empresàries de Xàtiva, convidats pel candidat a l’alcaldia del PSPV-PSOE, Roger Cerdà. 

L’alcalde de Xàtiva va comentar que “en matèria d’ocupació tenim les millors dades dels darrers 15 anys i això fa que la nostra siga una ciutat estable i tranquil·la”. Pel que fa a la dada de creació d’empreses, Cerdà va afirmar que les dades estan en constant creixement des de 2015. Sobretot, s’han creat nous establiments comercials ubicats en l’entorn dels polígons, principalment del sector de la distribució. 

El candidat socialista va voler destacar que “hi ha dos sectors que requereixen del nostre impuls; la indústria i el comerç”. Segons Cerdà, “hem vist com a oportunitat que la Costera té la major quantitat de sòl industrial per desenvolupar i, a través de la mancomunitat, s’ha creat una estratègia per a aconseguir fons europeus per a poder impulsar un polo d’atracció industrial a Valpark que ajude a millorar el sector industrial de tota la comarca”. 

Respecte al comerç, Roger Cerdà va dir que “és veritat que l’evolució dels hàbits de consum fa que el comerç urbà requerisca la màxima atenció per part del govern de la ciutat. La compra per Internet és una realitat i cal estar al costat de les associacions empresarials per a donar el màxim suport a les empreses en matèria de digitalització. Accions com les de Xàtiva Market o Som La Costera, l’app que està desenvolupant Xacex, van en eixe sentit”, va dir el candidat. 

Cerdà també va comentar dos casos positius, com són la posada en marxa del primer cicle de formació professional 100% dual en Hinojosa, en què els 

formadors són els mateixos treballadors de l’empresa i, d’altra banda, la proposta amb el suport de la Generalitat de crear l’hotel-escola Murta. 

Cerdà també va comentar que s’ha demanat una subvenció del Pla Edificant per a ampliar l’IES Simarro, «ja que una de les branques d’FP que millor funciona a la comarca és la d’edificació», va dir. 

Referint-se al sector industrial, va afegir que “hem de plantejar una millora dels polígons industrials a través de les subvencions de l’IVACE. Sempre hem estat al costat de l’empresariat, amb voluntat d’ajudar, com per exemple en el cas de les modificacions urbanístiques en polígons que s’han plantejat per a facilitar el desenvolupament de les empreses implantades a Xàtiva”. 

Per la seua banda, el conseller Arcadi España va elogiar el paper dels empresaris en la societat i va dir que “malgrat les dificultats, a la Comunitat Valenciana estem un poquet millor que la mitjana; alguna cosa bé estarem fent entre tots”. 

Finalment, va oferir l’Institut Valencià de Finances perquè les empreses accedisquen a crèdits en condicions avantatjoses, com ara el tipus fixe i les bonificacions, en un moment en què l’accés al finançament bancari ha incrementat el seu cost.