Hui dilluns 22 de juny al Magazine d’Xtradio amb Kike Roselló:

Hem parlat amb Toni Martínez, Director de la Casa de Cultura de Xàtiva, dins de l’espai “Com es presenta la setmana?”. Toni ens ha contat que aquesta és l’última setmana que es pot visitar l’exposició d’AFSA “Imatges del confinament” a la Casa de Cultura. També, que es realitzaran els primers actes culturals a l’aire lliure i que la regidoria de Cultura ja prepara una nova edició del “Xàtiva a la fresca”. Més tard s’ha incorporat a l’espai Fran Moral (Paella Productions) per tal de compartir amb els oients com ha sigut l’experiència de la gravació del vídeo commemoratiu de la Crema de Xàtiva.

Amb Pedro Martínez, en Astronomia i Ciència hem conegut algunes curiositats del món científic. Per exemple, abans, la nit del 23 al 24 de juny era la més llarga de l’any, però des de l’últim canvi del calendari ja no ho és. El professor també ens ha contat que “El lucero del alba” (Venus) no és tal. Açò és pel fet que aquest es fa visible de vesprada per la part esquerra del sol, pel que seria “El lucero de la puesta de sol”. Finalment, Pedro ens ha informat que és probable que al mes d’octubre ja no canviem els rellotges, pel que l’horari actual d’estiu passaria a ser definitiu. De tota manera, haurem d’esperar al 24 d’octubre.

El gran Pep Gimeno “Botifarra” ha estat al nostre programa per parlar-nos del concert homenatge que realitzarà per als sanitaris. Concretament en farà tres. El primer d’ells serà el divendres 26 de juny a la Casa Cuesa a les 22.00 hores, mentre que els altres seran el diumenge 28 a les 18.00 i a les 20.00 hores. 

Finalment, hem tancat el nostre magazín de hui amb l’espai habitual de dilluns amb “Centre Tece”. Ignacio Tormo ens ha parlat sobre els millors costums quant a nutrició i dietètica, sense oblidar que de tant en tant poder fer algun “extra” i sonar-nos algun capritx. Per la seua part, Marta Tormo ha parlat de la prevenció de lesions en l’àmbit esportiu i s’ha compromés a donar-nos alguns consells per tal de fer exercici amb utensilis i objectes que trobem per casa.

Repàs diari a les notícies més destacades de l’actualitat local i comarcal.