D’entre les mesures estan la incorporació de maquinistes, més inversió en el taller i la devolució express en cas de retards o cancel·lacions

Fa tan sols uns dies, coneixíem que alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores de diferents localitats de la línia C2 Rodalies, es van reunir en la població de Carcaixent, amb el portaveu de la plataforma Indignats amb Renfe, per tal de conèixer el punt de vista dels usuaris i buscar solucions conjuntes als continus problemes i deficiències que pateix el servei de transport de Rodalies de Renfe, prèvia a la reunió entre el Ministeri i la Generalitat. Mai Castells, Alcaldessa de Canals, va estar a l’esmentada reunió, i ahir el nostre company, Kike Roselló li preguntà al respecte, durant l’entrevista realitzada al magazzine d’Xtradio.

Arran d’eixa reunió celebrada passat 14 de febrer entre la Generalitat i el Ministeri, s’ha donat a conèixer que el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, junt al secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, van anunciar un Pla d’Acció per a recuperar els nivells de puntualitat i fiabilitat de la rodalia del nucli de Rodalia de València, que té com a objectiu recuperar els estàndards de qualitat ajustant-los a la mitjana d’Espanya. 

D’entre les mesures a adoptar estan la incorporació de més maquinistes, més inversió en el taller i la devolució express en cas de retards o cancel·lacions. Per a aconseguir aquests objectius s’ha plantejat un pla de xoc, anunciat en el seu moment pel ministre José Luis Ábalos, i que contempla la realització d’una auditoria operativa que analitze més a fons els problemes existents, des de totes les perspectives possibles, i que pose el focus en la mobilitat quotidiana.

Així mateix, també s’ha anunciat la millora de la informació als usuaris per xarxes socials i un canal per cada línia, perquè siga més accessible i útil, al mateix temps que es desplegaran més línies telefòniques d’atenció al client. El secretari d’Estat també va anunciar una iniciativa pionera a Espanya com és una aplicació, perquè cada usuari puga saber en temps real on es troba el tren que espera agafar aqueix dia, i que aquesta Comunitat serà la primera en posar-la en marxa.