L’alcalde de Xàtiva ha anunciat aquest dimarts la reestructuració de les àrees en l’equip de govern després de la renúncia del regidor Juan Giner

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va comparèixer ahir dimarts en roda de premsa junt amb els tinents d’alcalde Xelo Angulo i Ignacio Reig per anunciar la reestructuració de les àrees en l’equip de govern, després de la renúncia del regidor de Ciutadans Juan Giner.

Natxo Reig assumirà les dues delegacions que deixa Giner, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, mentre que el departament de Recursos Humans i Règim Interior -fins ara en mans del mateix Natxo Reig- passarà a dependre de la regidora Xelo Angulo, qui fa unes setmanes va deixar la Direcció General de Cooperació davant la seua entrada com a diputada a les Corts Valencianes, permetent-li una major flexibilitat.

Escoltem a l’alcalde, Roger Cerdà:

L’alcalde va voler traslladar un missatge de tranquil·litat de cara a l’últim any de la legislatura i va afegir que “seguim treballant amb la intenció de solucionar tots els reptes de futur que té Xàtiva. Per a nosaltres el treball en aquestes regidories és fonamental per a la millora de la ciutat”.

Natxo Reig va agrair la confiança en la seua gestió i va afirmar que “la delegació de Seguretat Ciutadana és una de les més importants de l’Ajuntament, amb més de 60 treballadors municipals que són la imatge al carrer”. Reig va reconéixer la tasca de Giner fins ara i va assegurar que “s’intentarà millorar alguns aspectes relacionats amb la Policia Local i estem atents a les peticions de la ciutadania, com ara l’increment de la presència policial als carrers de la ciutat”. Un altre dels aspectes en els quals va incidir Reig va ser la millora de l’atenció ciutadana, amb un tractament més personalitzat tant per part del cos policial com del mateix regidor.

Respecte a les millores plantejades en el que queda de legislatura, Reig es va referir a la necessitat de cobrir els llocs vacants de la Policia i també els expedients de pintura viària a la ciutat, la renovació de la senyalització vertical o l’increment de la lluita contra el soroll especialment durant els mesos vinents d’estiu. El regidor va declarar que “volem tindre també més presència en les pedanies de la ciutat i en Bixquert, on tenim un agent fixe assignat exclusivament a aquesta zona, tot i que hem d’estar més presents. És un repte al qual caldrà dedicar moltes hores, però estic a disposició de tots els ciutadans i les ciutadanes de Xàtiva».

D’altra banda, Xelo Angulo va manifestar que s’enfronta a un repte, ja que, segons va declarar, “Recursos Humans és una àrea que necessita una bona gestió perquè la resta de departaments puguen funcionar”. En aquest sentit, Angulo es va referir a la recentment convocada Oferta Pública d’Ocupació per tal d’estabilitzar un total de 103 processos laborals a l’Ajuntament, i que es pretén tindre iniciats abans que finalitze l’any. Angulo va assegurar que “és un compromís molt important consolidar aquest treball que venia fent-se i sumar aquesta consolidació de més d’un centenar de persones de la plantilla de l’Ajuntament per complir amb la legislació i per donar eixa seguretat que qualsevol treballador o treballadora necessita”.