El Museu de Belles Arts acull fins al 19 de març una mostra que reuneix obres de Miró, Tàpies, Heras, Boix o Armengol entre d’altres

Raimon i Annalisa inauguraran hui dijous a les 19:30 hores, al Museu de Belles Arts, l’exposició al voltant de la seua col·lecció artística per tal de celebrar els 60 anys de la mítica cançó “Al vent”, un dels himnes que va marcar a diverses generacions.

La mostra s’ubicarà precisament a prop del carrer Blanc, el qual va veure nàixer a Raimon, i recull un gran nombre d’obres de gran valor que formen part de la donació que van signar ara fa uns anys per deixar-li a Xàtiva tot el seu llegat. 

En total s’exposaran 62 peces, moltes de les quals es desprenen de l’amistat forjada entre l’artista xativí i altres artistes de renom com ara Andreu Alfaro, Joan Miró, Artur Heras, Antoni Tàpies, Rafael Armengol, Manuel Boix, Joan-Pere Viladecans o José Ortega. A més a més, també hi haurà obres d’altres artistes com Josep Guinovart, Vicente Rojo, Julio González, Eduardo Arroyo, Eduardo Chillida, Miquel Barceló, Ricard Vaccaro, Pere Alavedra, Antonio Saura, Josep Buyreu, Rafael Pérez Contel o l’escultora Madola. 

Segons ha explicat el comissari de l’exposició, Pablo Camarasa, «han estat 60 anys en els quals, en paral·lel a la seua trajectòria musical, nombrosos artistes plàstics han volgut apropar-se, d’una forma o altra, a la figura de Raimon. Les relacions, més o menys profundes, amb aquests, han acabat conformant una col·lecció d’art composta per obres d’alguns dels noms més reconeguts del seu temps». Camarasa ha afegit que «la col·lecció, conformada per obres d’artistes coetanis a Raimon, parla d’un moment de la història, des del sorgiment d’Al Vent, fins als nostres dies». 

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha destacat que «és la primera vegada que la nostra ciutat acull una exposició d’aquesta envergadura. Raimon i Annalisa han decidit que siga Xàtiva la capital de la celebració del 60 aniversari de l’edició de ‘Al Vent’. Escoltem a Roger Cerdà: 

Per últim, la regidora de Cultura Raquel Caballero ha indicat que «aquesta exposició s’ha preparat per a commemorar ‘Al vent’, tot un símbol de resistència contra el franquisme i un referent per a moltes generacions. 

L’alcalde de Xàtiva, a preguntes dels periodistes va explicar en quin punt es troba, a hores d’ara, el futur Centre Raimon d’activitats culturals: 

L’exposició, “60 anys d’Al vent”, es podrà visitar fins al 19 de març, amb entrada gratuïta. La inauguració, que serà, hui dijous, a les 19:30 h, es podrà seguir en directe a través de la pàgina de Youtube de l’Ajuntament de Xàtiva.