La instal·lació acollirà quasi una cinquantena d’activitats entre la programació pròpia i les cites organitzades per les associacions i entitats de la ciutat

La regidora de Gran Teatre Maria Beltrán va presentar el divendres passat la programació teatral de la ciutat per al primer semestre de 2023, en la qual destaquen quatre obres de teatre i també música i ballet clàssic. 

La primera gran cita tindrà lloc aquest dimecres, 18 de gener, amb el ballet clàssic «El cascanueces» de Piotr Tchaikovsky, interpretat pel ballet de Kiev. La cita començarà a les 20:30 i les entrades tenen un preu de 27 euros (25 amfiteatre i llotges) i estan pràcticament exhaurides. 

Gener ens oferirà una de les quatre obres teatrals que s’han projectat per al primer semestre de l’any. L’humor de «Més que tu», d’Aiguamar Teatre, es podrà gaudir el divendres 20 de gener a les 21 hores (10 euros, 8 amb descomptes). Els protagonistes són el xativí Sergi Bono, Mariano Lloret i Carlos Flores. 

La següent cita serà el febrer, concretament el dia 10, a les 20:30 h, amb «Oceanía», de Gerardo Vera. Les entrades tindran un preu de 15 euros (12 amb descomptes). En març, el dia 4, a les 20:30 h, està prevista l’obra «Entre copas», amb Juanjo Artero, Patxi Freytez, Ana Villa i Miriam Cabeza, i amb el mateix preu d’entrades, 15 euros (12 amb descomptes). 

El mes de maig comptarà amb dues cites interessants. D’una banda el dimecres 10, a les 20:30 hores, es podrà veure l’obra «L’abraçada dels cucs», premi al millor text original en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2022, realitzat per la canalina Paula Llorens, i amb direcció de Sergio Caballero (entrades a 10 euros, 8 euros amb descomptes). D’altra banda, la música serà protagonista el divendres 12 de maig amb «Violoncheli Brothers», els germans prodigis de la música clàssica de 17 i 15 anys que van ser finalistes al GOT Talent Espanya 2021. Els acompanyaran a l’escenari Pau Cháfer Jazz trio i la direcció anirà a càrrec de Joaquin Daniel (entrades a 10 euros, 8 amb descomptes). 

No obstant això, l’activitat al Gran Teatre de Xàtiva serà intensa durant tot el semestre. La instal·lació acollirà vora una cinquantena de cites, ja que a les programades pel Gran Teatre cal sumar altres fetes per altres associacions de la ciutat com ara les falles, les Societats Musicals o els instituts, entre d’altres. Destaca també la realització de dues actuacions de monòlegs. Eugeni Alemany visitarà Xàtiva els dies 17 i 18 de febrer amb l’actuació «A ningú que li passe» i «El monaguillo» tindrà el seu torn el 22 d’abril. També destaca la programació teatral escolar, que comptarà amb un total de 12 interpretacions tant en castellà com en valencià i en anglés. 

Segons ha manifestat la regidora de Gran Teatre, Maria Beltrán, «Crec que totes les programacions que hem preparat durant aquesta legislatura han sigut per a tots els públics i hem pogut gaudir d’una gran varietat». La regidora es va mostrar molt satisfeta del treball fet «perquè han vingut a Xàtiva grans produccions i els resultats i els espectadors han avalat la tasca duta a terme». 

Les entrades s’aniran posant a la venda a mesura que s’aprope la data de l’actuació, i ja es poden comprar les de les dues primeres cites. Es poden adquirir mitjançant la pàgina web del Gran Teatre de Xàtiva, a Instanticket o de forma presencial els dimarts, dijous i divendres de 12 a 14 a les taquilles del Gran Teatre, o des de dues hores abans del dia de la funció.