Els esportistes Sub-15 s’estrenen en els Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana

El passat cap de setmana es va celebrar a Granollers el Campionat d’Espanya de Bàdminton en la Categoria Sub-17, en el qual el Club Bàdminton Xàtiva va estar representat per Adrián Ramón, Hugo Medina, Vicent Molina i David Polop.

En la prova d’individual masculí participaren Vicent Molina i David Polop. Vicent es va enfrontar contra Marc Guasch en un partit en el qual el xativí va fer una bona faena, però que li va faltar una mica més de consistència en els compassos finals dels sets. D’altra banda, David es va enfrontar a Bernabé Padilla en un partit que es va prolongar fins als 46 minuts de duració i en el qual la igualtat va ser la tònica general. Finalment, el triomf va ser per a l’esportista andalús.

En els dobles, la parella formada per Adrián Ramón i Hugo Medina es van haver de veure les cares enfront de la parella formada per Marc Martín i Iago Martínez, parella que finalment aconseguiria el bronze. D’altra banda, la parella formada per Vicent Molina i David Polop, que a causa del seu bon rànquing nacional van gaudir del privilegi de no disputar la primera ronda i entrar en competició en la ronda de huitens de final, es van enfrontar als de Huelva Martín Mosquera i Guillermo Nuviala en un partit on els xativins en contra de l’habitual van començar molt dubitatius amb el seu servei, la qual cosa els va ocasionar molts problemes i van acbar perdent.

De manera paral·lela, dissabte passat, Enguera va acollir la primera jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” corresponent a la categoria infantil (Sub-15). El Pavelló Jaime Alegre va reunir un total de 71 esportistes de tot el territori valencià entre ells tretze jugadors del Club Bàdminton Xàtiva.

La jornada va ser positiva perquè els esportistes més “veterans” en aquesta mena de competicions, Andrea Orquín, Sarai Ramón, Jesús Cimas, Marcos Cimas i Ximo Torres, no van fallar i van aconseguir ple de victòries en els quatre partits que degueren disputar al llarg de la jornada. També cal destacar el bon rendiment de Joan Chafer amb 3 victòries i les 2 de Selenia Pla.

També en la jornada del dissabte, Carlos Martínez es va desplaçar fins a Castella-la Manxa per a participar en el TTR que es va celebrar l’en la localitat d’Albacete. El jugador xativí va participar en la prova d’individual i de dobles masculí al costat del seu company Cándido Osorio. Destacar que Carlos va haver de bregar de nou enfront d’esportistes diverses categories per davall de la seua, és a dir, molt més joves. En la prova d’individual masculí Carlos va aconseguir la medalla de bronze, mentre que en la prova de dobles, al costat de Cándido, va aconseguir la segona plaça del torneig.

Agenda esportiva

Després de la seua participació en els Jocs Paralímpics de Tòquio el mes de setembre passat Thomas Wandschneider torna a les competicions internacionals amb la disputa de l’últim torneig de la temporada, per a això s’ha desplaçat al costat de la resta dels components de la Selecció Alemanya de Parabàdminton fins a Kampala (Uganda) per a participar en el Uganda Parabadminton International 2021.

A més, diumenge se celebra en la localitat d’Enguera un nou Torneig Territorial (TTR) en la categoria absoluta i sènior on estaran presents diversos dels esportistes del CB Xàtiva.

I dissabte se celebrarà la primera jornada dels Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana en la categoria cadet en El Campello. Fins allí es desplaçaran un total de quinze esportistes del Club Bàdminton Xàtiva.