Els equips xativins vitjaran a Valladolid, Boiro, Almeria i Castelló

 

Com ja vam avançar la setmana passada, quatre equips de la base del CV Xàtiva han obtés la classificació per a disputar els Campionats d’Espanya, que es tindran lloc al llarg del mes de juny de 2021. Es tracta dels dos equips en la categoria juvenil de la primera divisió, un equip en la categoria cadet masculí, i un equip en la categoria aleví masculina.

Aquests triomfs tenen un major valor després d’una temporada tan complicada a causa de la pandèmia de la covid-19, amb diversos mesos d’inactivitat en entrenaments i competicions, sense comptar les dificultats sanitàries per a poder dur a terme les activitats. L’última edició dels tornejos nacionals va tindre lloc l’any 2019, i va deixar la magnífica notícia per a l’esport de Xàtiva de la proclamació com a Campions d’Espanya de l’equip juvenil masculí del Xàtiva per primera vegada en la llarga història del club. 

No és gens fàcil, ni tampoc és habitual, classificar un número tan elevat d’equips. Tots els equips classificats per als nacionals de 2021 han realitzat una bona temporada en les diferents lligues regulars, tant en la primera divisió autonòmica juvenil, com en les categories d’iniciació al rendiment. Van accedir a les Finals de la Comunitat Valenciana, en les quals els equips de Xàtiva van jugar a bon nivell, amb la consecució d’una medalla de plata, dues de bronze i una quarta plaça en Alevins, la qual cosa els va obrir la porta al següent escaló: els campionats nacionals. 

Uns campionats que comptaran amb un Protocol Sanitari Operatiu aprovat per la Real Federació Espanyola, així com l’aplicació d’aquelles normes de caràcter públic que s’apliquen en les diferents Comunitats Autonòmiques, exigint test d’antígens negatiu a tots els seus participants. En relació amb la presència de públic en les graderies, la Federació Espanyola informarà en breu de les circumstàncies i restriccions de cada campionat i instal·lació.

El primer Campionat d’Espanya a disputar cronològicament, serà el de la categoria aleví masculí, i tindrà lloc a Valladolid del 18 al 20 de juny de 2021. Participarà l’equip la Fundació Educativa Francisco Coll (FEFC) Dominiques CV Xàtiva, una de les escoles més tradicionals a Xàtiva, dirigida per Pilar Larriba, que ha aconseguit aquest premi per la constància i treball en aquesta difícil temporada. Els partits es disputaran en el Pavelló Poliesportiu del Pisuerga.

El campionat en la categoria juvenil masculí en la qual participarà el Familycash Xàtiva es disputarà a Galícia, concretament a Boiro (la Corunya) del 26 al 30 de juny de 2021. Com ja hem comentat, el conjunt juvenil, com a vigent campió, defensarà el títol. Els de Rafa Mora i Borja Reyes estan entrenant amb gran intensitat, conscients que s’enfrontaran als millors conjunts. Les sensacions són bones.

En la categoria Juvenil Femení, el Familycash es desplaçarà a Andalusia, a la ciutat d’Almeria, del 26 al 30 de juny de 2021. Les de Larry Creus i José Manuel Martí, estan treballant intensament, i amb molta il·lusió per a realitzar el millor paper possible, i així poder complir l’objectiu de millorar sensiblement la classificació de temporades anteriors.

En la categoria cadet masculí, el nacional es disputarà a Castelló del 19 al 23 de juny. Participarà el Xàtiva voleibol, que també està preparant amb molta il·lusió aquest campionat, ja que feia diverses temporades que un equip d’aquesta categoria cadet no acudia a un nacional. Els de Rafa Mora, Borja Reyes i Alejandro Borras, entrenen amb intensitat i el passat cap de setmana van disputar un partit amistós preparatori a Castelló.