La competició va tindre lloc del 26 al 30 de desembre a Valladolid i Guadalajara

La Copa d’Espanya de voleibol en categoria cadet es va celebrar a Valladolid, mentre que en categoria infantil es va disputar a Guadalajara, durant quatre intensos dies, en els quals es van donar cita els millors equips d’Espanya en cada categoria, en una competició organitzada per la Real Federació Espanyola de Voleibol i estructurada per nivells. Quatre equips de la pedrera del Club voleibol Xàtiva, tres conjunts cadets masculí i femení i el Dental Carralero Xàtiva infantil femení, han gaudit d’una magnifica experiència, i han participat en els màxims nivells de la competició, obtenint bons resultats El Xàtiva voleibol cadet masculí verd va competir en el primer nivell quedant en huitena posició. El Dental Carralero Xàtiva infantil femení va participar en el primer nivell i van quedar en el lloc díhuit. El Xàtiva voleibol cadet femení verd, també en el màxim nivell, va aconseguir la posició dènou. El Xàtiva cadet femení blau va competir en el tercer nivell, quedant situades finalment sisenes en la classificació.

Un esdeveniment que es considera la gran festa del voleibol de pedrera nacional, inclòs poder presenciar el All Star masculí i femení amb els millors esportistes professionals del panorama nacional, format per jugadors i jugadores que militen en la lliga professional masculina i la lliga Iberdrola femenina. Esportivament parlant, en enfrontar-se als millors equips nacionals, la competició és molt exigent, perquè es disputen almenys dos partits diaris, a més l’experiència convivencial per als equips, és molt important de cara a fomentar un major esforç tècnic per a aplicar a les lligues regulars i a les següents possibles fases autonòmiques i nacionals.

El Xàtiva voleibol cadet masculí van quedar enquadrats en el nivell 1, màxim nivell de la competició, amb 32 equips, en el grup F. En aquesta primera fase, els de Xàtiva van guanyar els seus tres partits. Els seus rivals van ser, el Cecell Lleida, el Saragossa i el Newman de Madrid. L’equip de Borja Reyes es van proclamar campions de grup. Un magnífic resultat, que demostra la capacitat de lluita dels xativins, que van passar a disputar la següent ronda pels llocs 1 al 16. En huitens de final van guanyar per 2-1 al Miden CV Sant Joan, en un partit molt igualat, que els valia continuar lluitant per la zona noble de la classificació entre el lloc 1 i el 8. En el partit de quarts de final van caure contra el Mintonette d’Almeria per un igualat i emocionant 2-1, i va ser una llàstima perquè van tindre opcions de victòria, però els andalusos van demostrar ser un bon equip. Van perdre el segon partit contra el València i lluitarien pels llocs 7 al 8 enfront del Càceres. Va resultar un partit molt intens que es va portar finalment el Càceres. Els de Xàtiva van quedar octaves en la classificació final.

El Xàtiva voleibol cadet femení verd tranquil enquadrat en el nivell 1, màxim nivell de la competició, amb 32 equips, quedant enquadrats en el Grup E enfront de grans equips com el Covadonga d’Astúries que van véncer a les de Xàtiva per 2-0. Les xativines es van traure l’espina en el partit de la vesprada de la primera jornada en guanyar al Vall d,Hebron de Barcelona per 2-1 en un partit emocionant. Tornarien a guanyar les de Xàtiva contra el Valladolid per 2-0 en l’últim partit de la fase de grups. Quan pensàvem que s’anaven a classificar per a jugar els llocs 1 al 16, un triple empat entre Covadonga, Barcelona i Xàtiva a cinc punts, va haver de dilucidar-se per diferències de sets. Les de Xàtiva van quedar finalment terceres i jugarien en la següent ronda pels llocs 17 al 32. Una llàstima perquè s’havien guanyat dos partits en la primera fase. En huitens es van enfrontar al CV Sanse de Madrid i van tornar a guanyar les de Xàtiva per 2-0. En el partit per als llocs 17 al 20 de la classificació, es van enfrontar al CV Vilasar de Catalunya cedint les de Xàtiva per 2-1 amb un set de desempat 16-14 per a les catalanes i major emoció impossible. Finalment van acabar el torneig contra el Valladolid Ancares per a acabar classificades en el lloc 19 en véncer a les val·lisoletanes i acomiadant el torneig amb 4 victòries i dues derrotes.

El Xàtiva voleibol cadet femení blau van quedar enquadrades en el nivell 3 de la competició, amb 32 equips, i han obtingut un magnífic resultat en quedar finalment sisenes classificades, en un conjunt que ha lluitat fora mida. Les de Diego Toala i Laura Molina, van quedar enquadrades en el grup A. Amb Newman de Madrid, La Salle de Saragossa i el Cecell Lleida. Les de Xàtiva van guanyar tots els seus partits, i es van proclamar campiones de grup. Eixe esforç els va servir per a lluitar pels llocs 1 al 16. En els huitens de final es van enfrontar al Ponent de Valladolid, van guanyar les de Xàtiva per 2-1 en un partit molt igualat. Seguia la bona ratxa i en el següent partit pels llocs 5 al 8, les enfrontava a l’Alacant 2000, en un partit d’infart entre dos equips de la Comunitat Valenciana. Finalment van guanyar les alacantines per 25-27 en el segon set i es van emportar el partit. En els llocs del 5 al 8 van guanyar al Vall Hebron B de Barcelona per 2-0 amb parcials (25-21, 25-17), en un gran partit. Finalment van jugar pels llocs 5 i 6, contra el CV Alcorcón, partit que van cedir. Les de Xàtiva van aconseguir cinc victòries per una sola derrota i van quedar sisenes en la classificació final.

El Dental Carralero Infantil femení estigueren concentrades a Guadalajara, i competien en el màxim nivell, nivell 1 de la competició, amb 32 equips. Van quedar enquadrades en un grup molt complicat, el Grup E, contra el CV Sant Cugat de Barcelona, EL CV Sanse de Madrid i la Drassana de Cantàbria. Les de Xàtiva no van guanyar cap partit, encara que van lluitar fora mida. Mostra del poder dels rivals és que el Sant Cugat es van proclamar campiones de la competició. En jugar pels llocs 17 al 32, les xativines van continuar lluitant i van aconseguir véncer el seu primer partit contra el CV Torrejón amb parcials igualats, EN la lluita pels llocs 17 al 24 les de Rafa Mora i Sandra Martínez van guanyar amb autoritat al CV Santomera de Múrcia per 2-0. Amb el que lluitarien pels llocs 17 al 20 contra el CV Sant Just de Barcelona, en el qual les de Xàtiva van aconseguir la seua tercera victòria consecutiva en guanyar per 2-1. L’últim partit del torneig el van disputar el dissabte 30 de desembre per als llocs 17 al 18 contra el CV Drassana de Cantàbria, un partit que van acabar cedint amb parcials molt igualats.