Ahir va expirar el termini de presentació d’ofertes d’una actuació que compta amb un pressupost base de 2,12 milions d’euros

L’ampliació del pavelló Francisco Ballester comptarà finalment amb 4 licitadors, els quals han presentat la seua oferta per tal de executar les obres de construcció d’aquesta instal·lació que s’ubicarà entre el pavelló actual i el futur nou centre d’educació especial Pla de la Mesquita, a la ronda de la Séquia la Vila.

La licitació del desdoblament del pavelló es va haver de traure de nou públicament degut a la que la primera licitació va quedar deserta per l’encariment de les matèries primeres produït en 2021, el que ha suposat la modificació de la memòria econòmica corresponent fins a arribar a un pressupost base de 2,12 milions d’euros.

L’actuació està inclosa dins del Pla Director d’Inversions de Xàtiva 2021-2023, i la nova infraestructura ocuparà 2.165 m², constituïda per dos edificis diferenciats: la pista poliesportiva i un edifici auxiliar que servirà de nexe d’unió amb el pavelló Francisco Ballester.

La pista podrà albergar dos camps de bàsquet o voleibol transversals per a la pràctica simultània o una sola pista d’handbol, futbol sala o bàsquet de forma longitudinal. Comptarà amb un dispositiu de divisió d’ambients mitjançant cortina motoritzada i disposarà d’il·luminació natural suficient que no cause enlluernaments i permeta un ús autònom durant el dia.

D’altra banda, l’edifici nexe albergarà vestuaris i lavabos, cambres tècniques per a l’aerotèrmia, quadre elèctric, comptador d’aigua i magatzems, tots organitzats al voltant d’un pati que aporta il·luminació i ventilació natural.

La funció principal del nou pavelló auxiliar serà la pràctica d’entrenaments dels diferents clubs usuaris, per això es preveu una zona que podrà albergar un nombre acotat d’espectadors.