La tranquil·litat va ser la tònica dominant en la primera jornada d’apertura d’espais municipals com ara Les Pereres, els Museus o la Casa de les Dones

La primera jornada a Xàtiva després de l’apertura d’algunes instal·lacions i espais municipals com a conseqüència del pas a la fase 1 es va saldar amb tranquil·litat, sense registrar-se cap tipus d’aglomeració i respectant els torns i les mesures preventives estipulades.

La Biblioteca Municipal de Xàtiva va ser el servei més demandat aquest dilluns, ja que possibilita el préstec de llibres encara que no estan disponibles les sales de lectura per al seu ús. En total, 189 usuaris -en torns d’una persona- van passar per la instal·lació per tal d’efectuar 311 devolucions i 228 préstecs de llibres, Cds i DVDs, a més d’atendre’s 87 consultes telefòniques.

Poca activitat, en canvi, es va viure a la primera jornada al Poliesportiu de Les Pereres, que té habilitades les pistes de tennis, pàdel i atletisme per a fer ús d’elles amb cita prèvia. Durant el dilluns van acudir un total de 21 esportistes per a realitzar sis partides de pàdel i entrenaments en la pista d’atletisme.

També requereixen cita prèvia els serveis de la Casa de les Dones, que tenen una atenció personalitzada, havent-se atès un total de 16 peticions. D’altra banda, a l’Arxiu Municipal tan sols van acudir dos investigadors.

Cal recordar que també estan oberts els Museus de l’Almodí i de Belles Arts-Casa de l’Ensenyança, que esperen els primers visitants després del tancament amb motiu de la pandèmia. Els espais tenen habilitades les seues sales d’exposició, però encara no és possible realitzar en ells actes culturals. Per a concertar visites es pot enviar un correu a museo@ayto-xativa.es o telefonar al 96 228 24 55 (Belles Arts) i 96 227 65 97 (Almodí).

També es va poder veure activitat en la jornada d’ahir als jardins municipals, que han reobert les seues portes en horari habitual, a l’igual que el servei d’ecoparc tant fixe com mòbil, amb accés per a tota la ciutadania.