Es convoquen els concursos de dibuix, cartells i pancartes destinats a l’alumnat de Primària, Secundària, Batxillerat i resta de comunitat educativa

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet públiques les bases per participar en els diferents concursos programats de cara al 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, convocats des de la regidoria de Dona i Igualtat amb l’objectiu de prevenir des de la infantesa tota la classe de violència. 

D’una banda, es pot participar al XVI concurs de cartells, destinat a l’alumnat d’ESO i Batxillerat dels instituts de Xàtiva. Es concedirà un primer premi de 300 euros, un segon premi de 200 i un tercer premi de 100 euros. 

Pel que fa al XVI concurs de Dibuix, aquest està destinat a l’alumnat de Primària dels col·legis de Xàtiva. S’establiran dos premis per curs des de 1r fins a 6é de Primària que constaran d’un lot de llibres valorat en 50 euros junt amb un diploma. 

Finalment, el VII concurs de pancartes està destinat a la comunitat educativa de Primària i Secundària de Xàtiva per tal que participen de forma activa en la marxa del 25 de novembre contra la violència de gènere. El tema de les pancartes serà la igualtat i la convivència, podent fer referència a la coeducació, la prevenció de la violència de gènere o el feminisme amb exemples com ara «Stop violència a les dones», «No estàs sola» o «Sense dones no hi ha futur». Cada grup escolar podrà presentar una única pancarta. S’atorgarà un únic premi que consistirà en un lot de llibres valorat en 100 euros i un diploma commemoratiu a la millor pancarta presentada. 

Els cartells i els dibuixos s’hauran de fer arribar a la Casa de les Dones abans del 4 de novembre, mentre que les pancartes s’hauran de presentar el mateix 25 de novembre en la marxa contra la violència de gènere convocada pel Consell Municipal de les Dones per la Igualtat. 

El jurat dels diferents premis estarà conformat per l’agent d’igualtat municipal, personal tècnic de la regidoria de Dona i Igualtat, la regidora d’Educació i representants del Consell municipal de les Dones per la Igualtat.