Les ofertes es poden presentar fins al proper 2 d’abril i el pressupost del servei és de 362.850 euros

La Plataforma de Contractació del Sector Públic va publicar ahir dilluns la licitació del servei per a la redacció del projecte bàsic i d’execució, direcció d’obres, coordinació de seguretat i salut i direcció de l’obra per a la rehabilitació de l’Ajuntament de Xàtiva, amb un pressupost de 362.850,09 euros. 

La intervenció està emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation. El pressupost total de l’actuació ascendeix a la quantitat de 3,69 milions d’euros, dels quals 2,85 estaran subvencionats pel programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics (PIREP), mentre que la resta anirà a càrrec de l’Ajuntament. 

Aquesta intervenció suposarà la rehabilitació integral de la Casa de la Ciutat amb intervencions per millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica de l’edifici, amb una reducció del 82% del consum d’energia primària no renovable. En aquest sentit, hi haurà actuacions de millora de l’envoltant tèrmica i de l’interior de la façana exterior, la cara exterior de la façana interior, sòls i cobertes. Es plantegen actuacions de millora de l’eficiència tèrmica de les instal·lacions com intercanviadors de calor, un sistema de clima d’alta eficiència i l’ús d’energia solar com a principal font d’energia, instal·lant pèrgoles fotovoltaiques. Inclús es contempla la substitució de la màquina hidràulica de l’ascensor per una elèctrica i lluminàries LED de baix consum. 

Entre les accions enfocades a millorar l’accessibilitat es troben la modificació de rampes, la instal·lació d’una cabina accessible, la millora de la senyalització ètica i la millora de l’habitabilitat enfocada a la seguretat contra incendis, la millora davant el soroll, la instal·lació de falsos sostres acústics i el confort lumínic. 

Cal destacar que el projecte per a aquesta rehabilitació, redactat per l’estudi d’arquitectura valencià Epigram, i amb personal vinculat a Xàtiva, va aconseguir la 91 posició d’un total de 699 projectes presentats en tot l’estat espanyol, dels quals sols han resultat beneficiats els 181 primers. Les ofertes es podran presentar fins al pròxim 2 d’abril i el termini d’execució d’aquest servei serà de quatre mesos a partir de l’adjudicació d’aquest.