En aquesta VIII edició s’espera igualar els 860 participants de la darrera edició

L’Ajuntament de Xàtiva i el Club d’Esports de Muntanya Trail Serra Vernissa, van presentar ahir la VIII Edició de la Perimetrail Rett a la Serra Vernissa, una cursa per muntanya que se celebrarà a Xàtiva el pròxim diumenge, 14 d’abril, i que és solidària amb l’Associació Espanyola de la síndrome de RETT i la xiqueta Ainhoa, que pateix aquesta malaltia rara. 

Per part de l’Ajuntament, hi ha assistit Vicente Lluch, regidor d’Esports i per part del Club; Salvador Hernández i Emilio Vidal, president i membre de la junta del Club de Trail Serra Vernissa respectivament. A més, també hi ha participat, Vanessa López, membre de la junta organitzadora i mare d’Ainhoa. 

En aquesta VIII edició s’espera igualar els 860 participants de la darrera edició. Ja hi ha 450 inscrits entre les 4 modalitats que la componen. Gran part de la recaptació es destinarà a la investigació de la síndrome de RETT i a l’ajuda per a les teràpies de les famílies afectades. Així que encara es pot col·laborar, o bé participant amb la inscripció o un mitjançant el dorsal 0. 

La cursa principal és la Trail de 22 km, que donarà la sortida a les 08.45 h. A continuació es donarà la sortida a la cursa curta, l’sprint, de 12 km, que serà a les 9:30 h. A les 10 h, prendran la sortida els corredors del Canicross i a les 10.01 h, els participants de la marxa senderista. Aquestes dues darreres proves recorreran un mateix circuit de 8 km. L’arribada de totes les modalitats està prevista a partir de les 10.30 a la Plaça del Mercat, on també serà la sortida. 

La prova transcorre pel nucli antic de Xàtiva, per la Serra del Castell, El Calvari, la Penya Roja, la Solana, la Serra Vernissa, la Creueta, la Penya Sant Dídac i Les Llomes Planes. El final de la cursa passa per la Porta del Socors del castell, La Nevera, l’Ermita de Sant Josep, el Palau de l’Ardiaca i la plaça de la Seu fins a la meta, situada a la plaça del Mercat.