El femení va guanyar a l’Arona Tenerife per 3-1, i el masculí va vèncer al Torredembarra per 3-0.

Dues victòries claus en la jornada dinou de superliga2 masculina i femenina en un moment decisiu de la temporada. Una treballada victòria del Xàtiva femení contra el Tenerife trenca la igualtat de tots dos en la classificació i consolida matemàticament a l’equip de Xàtiva en la categoria de plata del voleibol espanyol. La contundent victòria del Xàtiva masculí contra el CV Torredembarra li permet escalar posicions en la part alta de la taula classificatòria.

El Familycash Xàtiva voleibol femení es va imposar per 3-1 a l’Arona Tenerife (25-16/25-17/21-25/25-18) en partit disputat dissabte passat en el pavelló de voleibol. Les de Larry Creus i José Manuel Martí, sumen la seua segona victòria consecutiva i aconsegueixen matemàticament la permanència en un partit molt seriós en el qual l’equip canari, empatat a punts amb les de Xàtiva, venien a lluitar pel mateix objectiu. L’Arona començava fort en el primer set (2-5), treballant bé en servei i atac, però les de Xàtiva van reaccionar, van trobar la seva posició en la pista, i li van donar la volta al marcador, obligant les canàries a sol·licitar temps mort (13-9). L’avantatge en el marcador per a les locals els va permetre jugar sense complexos i explotar totes les facetes del joc, especialment l’atac i el bloqueig, que va marcar les diferències (21-15). Es van emportar el primer set i van guanyar en confiança. La segona manga es va mantenir amb la mateixa tònica de joc, les canàries lluitant amb tots els mitjans al seu abast i les de Xàtiva mantenint l’efectivitat en les seves accions. Amb 12-8 el Tenerife sol·licitava temps mort per a intentar frenar la ratxa xativina, van haver d’arriscar, encara que una cadena d’errors en l’atac canari, ampliava la diferència encara més. Les locals molt serioses en les seves accions de joc van anar dominant el partit fins a fer-se amb el segon set per 25-17, un marcador que hagués pogut ser més inflat, però que van maquillar les visitants en els moments finals. En el tercer set canviava el panorama, el lluitador equip canari es jugava massa en la classificació com per a no intentar-ho per tots els mitjans, el set transcorria igualat (9-10). Els errors no forçats de les de Xàtiva i l’efectivitat atacant va portar el marcador al 16-20, forçant el temps mort de Xàtiva. Encara que van reaccionar les locals, el conjunt de Tenerife va saber administrar la victòria (21-25). Un quart set decisiu per a les locals en la lluita pels tres punts del partit, va tenir a l’equip de Xàtiva desenvolupant un intens treball en defensa, comptant amb un lleuger avantatge en el marcador (10-8). Tots dos conjunts van mantenir un continu intercanvi d’atacs, cometent molt pocs errors no forçats, en el que va ser la part més competida del partit. Les de Xàtiva es van enlairar lleugerament en el marcador (20-16) però van reaccionar les de Tenerife. L’equip xativí forçava en el servei en els moments claus, complicant la recepció visitant, i amb un excel·lent bloqueig van aconseguir el seu objectiu final.

La pròxima Jornada serà el dissabte 12 de març a les 18.30 a Alacant contra el segon classificat Universitat d’Alacant.

El Familycash Xàtiva masculí va aconseguir una contundent victòria per 3-0 contra el Torredembarra (Tarragona) (25-23/25-16/25-21), en partit disputat dissabte passat en el Pavelló de voleibol de Xàtiva. Amb aquest resultat els xativins ascendeixen a la cinquena plaça després de superar a un rival directe i consolida el nivell de joc dels xativins, després dels partits anteriors contra el Futbol Club Barcelona i el Sant Roque de Canàries. La trobada contra el Torredembarra resultaria decisiu per a lluitar per estar en la part alta de la classificació, en un grup amb un gran nivell i igualtat entre tots els equips participants. Els catalans no ho van posar gens fàcil i van començar amb un alt nivell de joc en el primer set, treballant bé en bloqueig i amb un atac efectiu (3-6), però els de Xàtiva van replicar i van portar el set a la igualtat (15-15). Diverses accions de bloqueig després d’un temps mort del Torredembarra atorgaven un avantatge de 18-15 als locals, que van saber administrar molt bé la seva renda. Els visitants van lluitar fora mida i van portar el marcador a un ajustat (22-20) forçant el temps mort del Xàtiva. Un final de set molt emocionant es tancava per 25-23 per als xativins. Els catalans van acusar el gran esforç realitzat en el segon set. El Xàtiva començava a consolidar-se en la pista, destacant una grandíssima defensa que facilitava els contraatacs i van acabar per fer una diferència important (14-10), que obligava l’entrenador visitant a sol·licitar temps mort per a tracta de recuperar el seu nivell de joc. Els de Xàtiva van aconseguir mantenir el seu nivell de servei i atac, la diferència augmentava (20-13), i els de Xàtiva van controlar totalment el partit, sumant el segon set amb un inusual 25-16 al seu favor. No obstant això, el Torredembarra van continuar lluitant fora mida en el tercer set, per a superar un parcial de 5-0 en contra. Els de Xàtiva van seguir amb avantatge (15-12) i van obligar l’entrenador visitant a sol·licitar temps mort. Després d’un intercanvi constant d’atacs i defenses amb jugades vistoses per al gaudi del públic, tornava a igualar-se la contesa, perquè els catalans van aconseguir estrènyer el marcador (21-20), fent passar als de Xàtiva un moment complicat. De nou, els de Xàtiva van arriscar, i van ser més efectius en el tram final. Així, després d’una passada de Víctor Mico amb rematada d’Aguilera, i un prodigiós bloqueig de Sebastián Barrial, van guanyar per 25-21.

La pròxima jornada, es disputarà a Castelló el dijous 10 de març a les 20.30 hores contra el líder UBE IllaGrau.