El cap de setmana el van arredonir els triomf dels equips de la base

Tres punts clau per al Familycash Xàtiva voleibol femení que van guanyar per 1-3 en la pista del CV Pissarra de Màlaga, en partit corresponent a la jornada 18, que es va disputar el diumenge al matí en el pavelló municipal Dani Pacheco. Després de tres derrotes consecutives contra els equips de la part alta de la classificació, les de Rafa Mora recuperen la senda de la victòria per a abandonar quasi definitivament els llocs de risc en la classificació, sumant vint-i-un punts, la qual cosa els permetrà sacsejar-se la pressió en els següents partits en joc, que seran apassionants. En el primer set les de Xàtiva van dominar des del principi fins al final treballant molt bé en el servei, dificultant la recepció malaguenya. Un bon atac va fer la resta fins a guanyar 13-25. Van reaccionar les andaluses tirant de casta, cometent menys errors i millorant molt en el servei. Eren les de Xàtiva les que patien en recepció, la qual cosa els impedia construir un atac en condicions (12-6). Un desavantatge que van anar llimant a poc a poc les visitants (18-15). Amb el 22-20 fins i tot tenien opcions les de Xàtiva, no obstant això un atac i un bloqueig de les locals pràcticament sentenciava el set al seu favor (25-21). De nou un tercer set molt igualat (11-11), les malaguenyes volien més, i les de Xàtiva no havien de permetre que se’ls complicara el partit. Tres atacs contundents de les xativines van trencar la igualtat (11-14) i a partir d’aqueix moment van dominar de nou la situació guanyant per 18-25. Un quart set patit i lluitat per tots dos equips (9-9), però les xativines van aconseguir novament trencar la igualtat (11-15). Reacció andalusa per a empatar 19-19, amb moments de joc brillants. No obstant això, les de Xàtiva no van perdonar en els instants finals i van ser capaços d’emportar-se el partit i els tres punts en joc per 21-25.

Partidas del Familycash Xàtiva masculí que va guanyar al Club Natació Sabadell per 1-3 en una trobada molt seriosa dels xativins,, que es va disputar dissabte passat en el pavelló Les Naus de la ciutat catalana. Els d’Hernán Pesci van eixir molt concentrats sabent que era una pista molt complicada, perquè s’enfrontaven davant un gran equip. El líder Illa Castelló havia punxat fa quinze dies en la mateixa pista. Els xativins van començar amb molta força, i per moments van ser imparables en el primer set. Prompte van fer les primeres diferències que van saber mantindre fins al final (15-25). Com si d’un guió es tractara, el Sabadell aconseguia millorar sensiblement el nivell d’errors no forçats, en particular la recepció, i van començar a aparéixer els seus atacants, malgrat ser un parcial molt igualat, empataven la trobada (25-23). En el tercer set els de Xàtiva van eixir per totes i van superar el nivell de joc exhibit en el primer set, gran recepció i passe, amb primers temps d’atac impecables, especialment Brunaccio i Rubén Martínez (11-25). Novament eixiria a la càrrega el Sabadell en el quart set, no es van resignar a anar-se de buit, la primera meitat van ser d’un joc espectacular de tots dos conjunts, destacant l’extraordinària defensa dels dos equips (12-12). La igualtat es va trencar amb tres atacs imparables de Rubén Martínez (13-16). Van reaccionar els del Sabadell, però es van trobar a un Xàtiva molt sòlid que va anar incrementant el seu avantatge, treballant en bloquejos i atacs al primer temps, per a aconseguir tancar el partit i emportar-se els tres punts en joc (18-25).

En les categories de Base. Gran Jornada dels cuatros equips. Dues grans victòries per als equips juvenils masculí i femení de la primera divisió autonòmica. El Xàtiva juvenil femení guanyaven per 3-0 al CV València en partit dominat clarament pel conjunt xativí. El Xàtiva Juvenil masculí aconseguia guanyar també per 3-0 al Illa Grau de Castelló, en un partit en el qual els visitants no van tindre opcions. Dues importants victòries per al Xàtiva juvenil femení en la segona divisió autonòmica per 3-0 contra el CV València. Idèntic resultat el dels xics de la segona divisió autonòmica que van guanyar a domicili per 0-3 contra el CV Picassent.