Martina Molina i Feliu Terol segueixen el seu camí de preparació per al Campionat d’Espanya del mes de desembre

El passat cap de setmana la localitat de Xàtiva va acollir una dels tornejos de caràcter nacional que s’organitzen al llarg de la temporada, concretament el Màster nacional de les categories Sub-13 i Sub-17. En aquesta ocasió l’esdeveniment va reunir en les instal·lacions esportives del Pavelló Municipal Francisco Ballester a un total de 93 esportistes que van competir al llarg de la jornada del dissabte i el diumenge.

El Club Bàdminton Xàtiva va ser present amb un total de set esportistes que van competir tant en la categoria Sub-13 com en la Sub-17. A la prova de dobles femení de la categoria Sub-17  l’esportista xativina Andrea Orquín, que formava parella amb Sara Sáez del C.B Drop València, va aconseguir la medalla de plata. La parella valenciana va aconseguir superar la fase de grup després de guanyar les dues trobades i assegurar-se la primera plaça del grup A. D’altra banda, les alacantines Inés Costero i Belén Guardiola van fer el propi en el grup B, assegurant-se la presència en les finals del diumenge. Final valenciana en el qual la parella alacantina es va imposar a la valenciana per 21-12 i 21-16 en una trobada en el qual Andrea i Sara malgrat un inici fluix en el primer set, van aconseguir ficar-se en el partit i pressionar a Inés i Belén fins als últims ral·lis del partit.

En la prova de dobles masculí els germans Cimas, Marcos i Jesús, no van ser capaços d’accedir a la fase final després de cedir en un de les trobades de la fase de grup i quedar en segon lloc del grup C. A les proves de dobles mixt, on Sarai i Ximo (tots dos de categoria Sub-15) van quedar segons del grup A, perdent les opcions de classificació, però preparant-se enfront d’esportistes de major nivell per als seus pròxims tornejos.

I per acabar amb la categoria Sub-17 amb el repàs als resultats de les proves individuals. En apartat femení Sarai Ramón i Andrea Orquín no van poder accedir a la fase final després de quedar 3a del grup D i 3a del grup I respectivament. Els xics no van córrer millor sort i Jesús Cimas va aconseguir la segona plaça del grup B i la seu germa Marcos Cimas la segona del grup F i finalment Ximo Torres va classificar tercer en el grup G.

A la categoria Sub-13 els representants Martina Molina i Feliu Terol van aconseguir la quarta plaça en la prova de dobles mixt i en individuals van quedar segons dels seus respectius grups. Tots dos continuaran treballant intensament de cara als pròxims tornejos i sobretot per al C.Espanya del 16 de desembre.

Des de l’organització del torneig agraïssen a tots els voluntaris I col·laboradors del CB Xàtiva que van fer possible l’esdeveniment. Per una altra part, lamenten que a causa de les condicions climàtiques de la jornada del dissabte (vent fort i pluja) no es van poder dur a terme les activitats d’airbadminton i crossminton en l’exterior del pavelló.

La clausura del torneig es va realitzar amb el pertinent lliurament de trofeus que es va realitzar per part de Ferran Feliu, president de la Federació Bàdminton de la Comunitat Valenciana, i Vicent Molina tresorer del Club Bàdminton Xàtiva.