El xativí actuara junt als artistes Ahmed Touzani, Fraskito i Vangelis

Les Nits al Castell de Xàtiva acaben amb la seua programació d’enguany amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ el pròxim dissabte 30 de juliol. Pep Botifarra, és una de les veus més sol·licitades de la cançó tradicional valenciana gràcies a cançons com “De La Flor de La Farina” (2011) o la recent “Venim de lluny” amb Miquel Pérez Perello i Carmen París.

La 23a edició del Festival fa homenatge a l’obra escrita a Xàtiva, “El collar de la coloma” d’Ibn Hazm, que compleix el seu mil·lenni. L’últim dissabte de juliol Botifarra oferirà l’espectacle “El collar de la Mediterrània” junt amb altres artistes de diferents parts del Mediterrani com Ahmed Touzani, Fraskito i Vangelis per a commemorar les similituds culturals que parlen de la història conjunta d’al-Àndalus.

Botifarra ha estat reconegut per la seua labor de recopilació i conservació de la cultura musical valenciana. Recita de memòria i conserva centenars de frases fetes, romanços i contes des que va començar a gravar la seua música quan tenia 16 anys. La seua veu ha revitalitzat la cançó popular i l’ha portat a escenaris de tot arreu escampant la cultura valenciana per allà on passa.

El cantaor valencià per excel·lència compta amb un gran reconeixement amb premis com l’Ovidi, Enderrock, Premi Carlos Santos de la Música Valenciana, la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura i la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat. La discografia de Pep Botifarra està composta per 10 discs i nombrosos senzills que ha compartit amb artistes de gran renom en el panorama musical local com Obrint Pas, Pau Alabajos o Mireia Vives.

Les entrades d’aquest últim concert de Nits al Castell es poden adquirir a la pàgina web de l’Oficina de Turisme o bé presencialment a la mateixa Oficina de Turisme pel preu de 20 euros cadascuna.