Ajuntament i Teatre de la Lluna reprenen una iniciativa que ja compta amb 27 anys de trajectòria

Ahir de matí, la regidora d’Arts Escèniques en funcions, Reme Sinisterra i el director de Teatre de la Lluna, Víctor Torres, van presentar una nova edició dels Tallers d’Arts Escèniques que se celebraran a Xàtiva al llarg del mes de juliol. 

La regidora en funcions va afirmar que tant l’ajuntament com el grup teatral “compartim el mateix objectiu de promocionar el teatre i les arts escèniques a la ciutat, com a base d’expressió artística en llengua valenciana”, i també va explicar que aquests tallers estan oberts a la participació de professionals, però també a tota aquella persona que estiga interessada. 

Per la seua banda, Víctor Torres va destacar «els 27 anys de lluita i presència d’aquests tallers a la vida cultural de Xàtiva». Torres va parlar dels tres professionals del teatre que impartiran els tallers. Paula Llorens, la reconeguda actriu canalina establerta a Xàtiva, impartirà un taller d’iniciació al teatre entre els dies 3 a 7 de juliol. Torres va dir que Paula Llorens “parlarà de la creació i posada en escena dels textos teatrals. És una actriu, directora i dramaturga valenciana que està copant tots els premis amb el seu muntatge L’abraçada dels cucs”. 

El segon taller, impartit per Eva Zapico, versarà sobre la creació escènica i tindrà lloc del 10 al 21 de juliol. De Zapico, Torres va dir que «és una gran referència com a investigadora de les arts escèniques, qui fa poc ha muntat una obra de Shakespeare amb un estil molt personal». 

Finalment, el tercer dels tallers, dedicat a la màscara neutra, anirà a càrrec d’Àngel Bonora, valencià establert a Barcelona qui per a Víctor Torres és «un clàssic dels nostres tallers des de l’any 97, un gran referent del teatre gestual a Espanya i un gran professional». 

La inscripció per a cada taller té un preu de 35 euros. Per a més informació i inscripcions, cal posar-se en contacte amb Teatre de la Lluna, cridant als telèfons 96.227.69.45 o 661.938.181. També a la pàgina de Facebook de Teatre de la Lluna.