Les lesions condicionen al Ahora vòlei Xàtiva

Partidas i victòria de prestigi en la superliga2 masculina per al Familycash Xàtiva voleibol per 3-1 contra el UBE Illa Grau (17-25, 25-18,25-20,25-22), en la trobada disputada dissabte passat en el pavelló de voleibol de Xàtiva corresponent a la jornada 15. El conjunt de Daniel Mata i Claudio Fantin obté els tres punts en joc i consolida la tercera posició en la taula classificatòria. Gran entrada de públic per a presenciar la trobada entre dos bons conjunts.

El UBE Illa Grau en franca progressió després dels seus últims reforços s’enfrontava als xativins, que van traure dos sets complicadíssims, després del domini altern en els dos primers. En el primer set els de UBE van ser imparables, i van guanyar amb relativa comoditat per 17-25 després d’entrar molt forts al partit. Canviava el panorama en el segon set, els de Xàtiva van defensar fora mida i van estar molt encertats en l’atac. Van anar fent diferències que van resultar insalvables per als visitants. Amb les espases enlaire s’afrontava el tercer set, que va resultar la clau del partit. Moments de clar domini del UBE Illa Grau, que amb 6-12 a favor obligava els tècnics xativins a consumir els seus dos temps morts. El marcador es va posar costa amunt per als de Xàtiva, no obstant això, van saber patir en defensa, van traure l’arpa, i van aconseguir aprofitar els errors visitants aconseguint un parcial de 5-0, que portava el marcador a 11-12, i obligaven a sol·licitar temps mort als visitants. La dinàmica del joc canviava perquè els de Xàtiva ja es van posar per davant (20-17) apoderant-se del partit, i guanyant per 25-20. Els de Illa Grau no van afluixar en el quart i ultime set, que va ser el més igualat del partit, i en el qual més va gaudir el públic. Un continu intercanvi de colps, defenses inversemblants i resultat incert (8-8). Cap equip prenia suficient avantatge (16-16), fins que els de Xàtiva es van avançar amb dues bones accions de joc (19-17), però van recuperar els visitants (22-22). Un final d’infart que cap a caure el resultat del costat dels xativins per 25-22.

El Ahora vòlei Xàtiva femení no van aconseguir puntuar a casa del CV Sant Joan d’Alacant i van caure per 3-0 (25-19, 25-18, 25-15), en partit disputat el diumenge en el Pavelló Municipal de Sant Joan corresponent a la 15 jornada de la superliga2 femenina. Les de Quique Mateu i Pablo Tatay van haver de presentar un equip de circumstàncies a causa de les lesions de diverses de les jugadores de l’equip. Sabíem que seriosa molt complicat el viatge a la pista alacantina, ja que en la primera volta va ser un equip difícil de batre a Xàtiva, ben ordenades en defensa i un equip jove i amb garra.

Les de Xàtiva van fer el que van poder, en el primer set van aconseguir prendre la davantera 5-6, el partit transcorria igualat , però dos errors no forçats de les xativines i els encerts locals van portar el marcador al 15-11. De nou les de Xàtiva van reaccionar retallant diferències al 18-17, una mostra de l’obstinació que estaven posant per a contrarestar a les locals. No obstant això, van estar més efectives les del Renovak i van guanyar per 25-19. En la segona mànega tots dos conjunts van cometre nombrosos errors no forçats però les locals prompte van prendre un avantatge important (14-8). Les de Xàtiva van jugar a contra corrent i van tractar d’acostar-se en el marcador (14-11), però de nou les locals van tindre una major enteresa i aconseguien anotar-se el parcial per 25-18. Un tercer set en el qual les locals van arrancar bé i prompte van prendre un avantatge important (11-4), que ja no van poder contrarestar les xativines. Les de Xàtiva tornen de buit, i s’està treballant per a poder recuperar algunes de les jugadores lesionades per a les pròximes jornades.

Bons resultats en les categories de base, en una jornada que es van disputar tretze partits.

Cal destacar la doble victòria del Xàtiva voleibol Cadet femení de la primera divisió que obté sis punts en la doble jornada del passat cap de setmana. El dissabte en la pista del Voley Grau va guanyar per 0-3 i el diumenge a Xàtiva contra el Illa Grau per 3-0. De moment lideren la classificació en la jornada huitena del grup classificatori a la Final autonòmica de màxim nivell.

L’equip Familycash Xàtiva Juvenil Masculí de la primera divisió va punxar a casa contra el CV Mediterrani per 0-3, patint una dura derrota de cara a les aspiracions de classificació de la final autonòmica. El Xàtiva sènior masculí de la primera divisió van aconseguir derrotar al Stella Maris per 3-0.

En la segona divisió autonòmica juvenil femenina, derrota del Xàtiva voleibol Blau contra el CV Benissa per 1-3. En la segona divisió cadet femenina derrota del Xàtiva blau en la pista de Stella Maris. En la tercera divisió cadet femenina el Xàtiva voleibol roig va véncer a l’Ontinyent per 3-0.