Hui divendres 20 de desembre destaquem les següents notícies:

Xàtiva inaugura el nou Centre d’Interpretació de l’Espai Borja

Ahir dijous es va portar a terme la inauguració del nou Centre d’Interpretació de l’Espai Borja situat a la capella de l’Antic Hospital de la ciutat. La inversió total per condicionar l’emplaçament ha sigut de més de 60.000 euros, la meitat dels quals han estat finançats per Turisme Comunitat Valenciana. L’espai, que té entrada gratuïta, s’obrirà de dimarts a dissabte d’11 del matí a 14h de la vesprada i de 17 a 19h de la vesprada, i els diumenges d’11 del matí a 14 h de la vesprada.

Amb aquest espai es posa en valor un lloc emblemàtic de la ciutat com és l’antiga capella de l’Hospital Reial amb la finalitat de configurar un producte turístic cultural a Xàtiva. L’objectiu d’aquest espai Borja és convertir-se en un espai de coneixement i difusió de la història i la seua vinculació a Xàtiva d’una de les famílies més importants del Renaixement a nivell internacional dotant-lo de tots els serveis d’atenció al visitant necessaris per divulgar el patrimoni històric local.

L’Alcalde de la ciutat Roger Cerdà ha manifestat estar satisfet ja que per fi veu la llum aquest nou Centre d’interpretació Borja, l’objectiu del qual és potenciar els valors turístics associats a la família Borja i fer valdre la nostra història com a un fet diferenciador que augmente l’atractiu de la ciutat com a destinació de turisme cultural, a més de la promoció de la ruta temàtica, posant en valor el fet de que Xàtiva és l’única ciutat fora de Roma on han nascut dos Papes.

La sala inclou panells gràfics amb monitor integral que permet al visitant explorar els diferents recursos i productes turístics sobre els moments de la història que ofereixen tant Xàtiva com els Borja. També hi ha disposats dos panells representatius dels dos Papes Borja, Calixte III i Alexandre VI, i l’espai està il·luminat mitjançant tecnologia led per generar un ambient acollidor. La tematització de l’espai garantirà l’accés i l’ús de l’equipament per a totes les persones, especialment per a aquelles de mobilitat reduïda o amb limitació sensorial.


El Consell de la Joventut de Xàtiva presentarà el 23 de desembre la seua revista “Associats 2019”

Dilluns 23 de desembre a les 10h a la Casa de la Joventut de Xàtiva, el Consell de la Joventut presentarà la revista “Associats 2019”. Aquesta és el resultat de tot un any de feina que conté 44 pàgines amb tota l’actualitat del Consell i de les associacions juvenils. Una manera significativa per tal de visibilitzar el treball del teixit associatiu local.

Segons informen des del Consell de la Joventut, la revista “Associats” és una iniciativa que es va emprendre l’any 2003 amb l’objectiu d’editar una publicació anual en format físic en la que es mostrara la tasca del Consell i de les entitats membres, és a dir, allò més significatiu que s’havia realitzat durant el transcurs de cada any, acompanyat d’articles i notícies d’actualitat local i d’interès per al jovent. Malauradament, aquest projecte només es va materialitzar en tres edicions en format físic, ja que el Consell de la Joventut va viure uns anys de parada, fins a la seua completa reactivació l’any 2015, sent l’última edició d’aquesta revista la de l’any 2005.

Actualment s’ha aconseguit consolidar un funcionament intern potent, i és per això que l’equip del Consell s’ha proposat reprendre aquest projecte realitzant l’edició de 2019, amb la intenció de continuar editant aquesta revista de manera anual els propers anys.


L’Ajuntament de Xàtiva recapta més de 600.000 euros en multes en 2019

El Partit Popular ha avançat que l’Ajuntament de Xàtiva té previst recaptar més de 600.000 euros en concepte de multes al tancament de l’exercici 2019, la qual cosa entenen que suposa un “afany recaptatori”. Apunten que esta quantitat se suma “a la ja anunciada pujada de l’IBI, la taxa de fem o el rebut de l’aigua per a l’any que ve”.

D’una altra banda també destaquen que la majoria de multes provenen de l’ORA amb motiu de l’adjudicació del contracte de gestió a l’empresa Dornier i la consegüent aprovació d’una nova ordenança municipal que “va augmentar l’import de les sancions fins als 80 euros, la qual cosa va suposar un increment de més del 100%”.

Asseguren que “la partida d’ingressos per multes no ha fet més que créixer any rere any”. Si en 2018 es van recaptar més de 430.000 euros, enguany ja s’en porten recaptats més de 600.000€ dels 450.000 euros previstos en el pressupost.


#XtradioEsports

El CD Olímpic busca eixir dels llocs de descens en la penúltima jornada de la primera volta. Els xativins s’enfronten demà a les 19h al Novelda al Camp Murta en el que serà l’últim partit de 2019. Per a aconseguir-ho, l’equip blanc necessita una victòria que els permeta, a més, recuperar sensacions i donar una alegria a una afició que sols ha vist un triomf a casa el que va de temporada.

Abel Buades no podrà comptar amb Rueda, mentre que la resta de jugadors estan disponibles. El tècnic ha destacat el bon treball al llarg de la setmana on s’ha vist una intensitat superior a la de setmanes anteriors, el que pot ser determinant de cara al partit.

Enfront estarà un Novelda presidit per l’exdirectiu de l’Olímpic Manolo Garcia i amb un exjugador blanc prou destacat com Belda. Els alacantins estan quallant una temporada molt seriosa i estan molt a prop dels llocs capdavanters. Al planter tenen una bona barretja de jugadors joves i experimentats que els està donant bons resultats fins ara. Per a ells, un triomf a La Murta els valdria per mantenir-se en la lluita pel play-off de cara a l’inici de la segona volta.

En Preferent, la UD Canals tancarà 2019 i la primera volta demà a les 16h al camp del Racing Rafelcofer on intentarà trencar la mala dinàmica de resultats de les últimes jornades. Per la seua part, el CD Llosa visita el Cervantes per mesurar-se al Pego i tractar de sorprendre amb una victòria que els òmpliga de moral de cara a la segona meitat de la competició.