Hui divendres 17 de gener destaquem les següents notícies:

El Festival de Música de Cambra «Increscendofest» s’estrena amb activitats entre els mesos de febrer i juny

Com ja avançarem ahir, la sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva va acollir la presentació del I Festival de Música de Cambra «Increscendofest», amb la presència de la regidora de Cultura Raquel Caballero, la regidora del Conservatori Reme Sinisterra, les promotores del projecte Sònia Soro i Leticia Camarasa, i la presidenta de la Societat Musical La Nova Andrea Mollà.

Tal i com va explicar en roda de premsa la regidora de Cultura Raquel Caballero, este és el primer festival de música de cambra a la ciutat i és un projecte que complementa l’oferta formativa del Conservatori Lluis Milà, però sobretot posa en valor el patrimoni artístic de Xàtiva unint la música amb les localitzacions més emblemàtiques de la ciutat.

La regidora de Conservatori Reme Sinisterra, per la seua part,  va manifestar que, de nou s’uneixen les regidories de Cultura i Conservatori per treballar conjuntament i va explicar que l’any passat va tindre lloc el Festival Remor de Veus, i aquest any, per no coincidir amb el certamen de «Joves Intèrprets», es va decidir acceptar la proposta de Sonia i Leticia, promotores del INCRECENDOFEST. La regidora també ha explicat que aquest certamen serà biennal i s’alternarà amb el Festival Remor de Veus. 

Dins de la programació d’aquest festival trobem concerts, xerrades i masterclass que tindran lloc els dissabtes, començant el proper dia 1 de febrer i finalitzant el 20 de juny. Cada mes tindrà lloc un concert de cambra que anirà canviant d’escenari, passant per alguns dels espais més importants de Xàtiva. La programació és gratuïta i està oberta al públic, prèvia inscripció per dues vies: adreçant-se a increcendofest@gmail.com o cridant al tlf: 677.687.617


Xàtiva construirà un nou col·lector per evitar fuites, inundacions de locals i abocaments a la sèquia Murta

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Xàtiva, Ignacio Reig, ha anunciat l’inici de les obres d’un nou col·lector d’aigües residuals al carrer Maulets,les quals tindran lloc al llarg de la propera setmana. L’objectiu de les obres és continuar amb la desconnexió dels desaigües dels edificis, amb la sèquia Murta, al seu pas per aquesta zona de la trama urbana.

Segons ha declarat el regidor d’Obres, Natxo Reig, es tracta d’un nou col·lector de 60 metres que complementa el construït a l’avinguda Acadèmic Maravall, compta amb un pressupost de  26.200 euros i forma part de el Pla de Serveis i Obres Municipals de la Diputació de València (SOM 2018-2019).

Els freqüents episodis d’inundacions que es produeixen en l’actualitat en els soterranis dels edificis situats davant el col·lector estan causant freqüents molèsties als veïns. Per la qual cosa, s’ha pres la decisió de realitzar un nou col·lector en calçada paral·lelament al col·lector existent a la vorera, a manera de bypass, ja que l’actual no disposa de pous de registre, el que fa pràcticament impossible dur a terme les tasques de manteniment necessàries. 

Amb aquesta actuació, s’espera eradicar les nombroses fuites d’aigua que es produeixen, a més d’evitar abocaments d’aigües residuals a la sèquia Murta. Una volta finalitzat el nou col·lector, les diferents comunitats de veïns hauran de dur a terme les respectives escomeses dels edificis particulars.


La Llosa de Ranes celebra una xerrada de prevenció del càncer

El pròxim dimarts 21 de gener tindrà lloc una xerrada de prevenció del càncer a càrrec dels professionals del CAP de la Llosa de Ranes. Serà a les 17.00 h al Centre Cívic de la localitat.

En la xerrada intervindrà José Luis Lafuente, metge de família del CAP de la Llosa de Ranes, que tractarà la qüestió “És el càncer una malaltia evitable?”; i també Patrícia Madrid, matrona del CAP de la Llosa de Ranes, qui parlarà de la prevenció del càncer ginecològic i de mama.

Aquesta activitat està organitzada per la Junta local contra el càncer de la Llosa de Ranes.


#XtradioEsports

El CD Olímpic rep diumenge a les 17 h al tercer classificat, el Villarreal C, en un partit que ha estat declarat com a dia del club. En aquesta ocasió, tant socis com no socis deuran passar per taquilla. Els abonats tindran un preu reduït de 5 €, mentre que el públic en general pagarà, com habitualment, 10 €. Per a evitar cues, el club habilitarà dues taquilles en les quals també estaran a la venda els abonaments de mitja temporada que l’Olímpic ha posat a la venda per 40 €.

En l’àmbit esportiu, el cos tècnic que encapçala Abel Buades deurà fer canvis obligats en l’11 inicial per suplir algunes baixes importants en una mateixa posició. A la sanció de Frangi s’ha afegit la lesió de Miguel Ardevinez, dos dels tres centrals del planter. Per aquest motiu, tot apunta que serà Esteban, qui compta amb experiència en aquesta posició, el que acompanye a Berna en el centre de la defensa.

Pel que fa al rival, el Villarreal C acumula un gran nombre de partits sense perdre, tot i que arriba a la Murta després de dos empats contra Hércules B i Recambios Colón, l’anterior i el pròxim rival del CD Olímpic.

Amb tot açò, l’Olímpic davant seu l’oportunitat de recuperar una bona imatge contra un dels equips capdavanters del grup i il·lusionar-se així de cara a la segona volta de la competició.