Hui divendres 13 de desembre destaquem les següents notícies:

L’Ajuntament de Xàtiva rep hui el Premi Amparo Moreno Vañó a la innovació social

L’Ajuntament de Xàtiva va rebre ahir el Premi Amparo Moreno Vañó a la innovació en matèria de serveis socials en la Comunitat Valenciana després d’aconseguir una menció d’honor pel seu Programa d’Empoderament Energètic.

Aquest premi, que viu la seua primera edició, i que es va atorgar al Centre del Carme Cultura Contemporània de València va comptar amb la presència de la vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, mentre que per part municipal va assistir l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Benestar Social Xelo Angulo. L’objectiu d’este premi és guardonar aquelles actuacions i iniciatives innovadores desenvolupades en les administracions públiques d’àmbit local o en entitats del tercer sector d’acció social en l’àmbit de la Comunitat Valenciana en el marc de prevenció de l’exclusió social, la protecció a les persones i les seues famílies, l’autonomia personal i la promoció de la inclusió.

Tal i com ha declarat la regidora de Benestar Social de Xàtiva, Xelo Angulo, el Programa d’Empoderament Energètic es va posar en marxa el passat any 2018 per tal d’assessorar a les famílies i fer un estudi personalitzat dels casos, millorant així el seu consum de llum.  Així mateix, la Regidora també ha explicat, a grans trets, quin és l’objectiu i la tasca que es realitza al departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva.

L’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha declarat al respecte que aquest programa lliga a la perfecció amb la nova filosofia de les polítiques socials que s’han implantat a Xàtiva, ja que tracta d’evolucionar des d’una intervenció passiva de pagament de factures a la població afectada cap a una gestió activa que permeta reduir l’impacte de la pobresa energètica des de l’actuació directa, buscant un enfocament social.


L’Hospital Lluís Alcanyís exposa una mostra d’art sobre elements  reciclats

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva exposa des de d’ahir una mostra de pintura realitzada sobre elements reciclats. Es tracta de 16 dibuixos que ha realitzat l’alumnat del batxillerat artístic de l’Institut de secundària Josep de Ribera  baix el títol “ReciclArt”.

La mostra ha comptat amb la idea central de donar-li una segona utilitat a les plaques d’acetat que antigament s’usaven en radiologia i a les caixes de llum utilitzades en les consultes abans del  radiodiagnòstic digital. Els dibuixos s’han construït a partir de tres plaques d’acetat distintes, sent cada una d’elles confeccionada per un equip diferent d’alumnat. Amb això, l’hospital oferix una gran sala d’exposicions i col·labora a mostrar el potencial artístic dels joves, que al mateix temps han mostrat el seu interès per cooperar en la humanització dels espais sanitaris aportant el seu treball.

La Gerent del Departament, Margarita Llaudes, ha destacat que al mateix temps que es promou la cooperació entre la institució docent i la sanitària se seguix criteris de sostenibilitat i economia circular. Una aposta que el Departament està traslladant a tots els seus àmbits per la importància que té la sensibilització sobre la sostenibilitat i l’impacte mediambiental.

La mostra està ubicada en l’entrada principal de l’Hospital, junt al gran arbre de Nadal construït amb fusta reciclada, i estarà oberta al públic durant totes les festes nadalenques.


El Gran Teatre de Xàtiva es convertirà aquest dissabte en un espai «Inestable»

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà demà dissabte una nova cita teatral, en aquest cas, a càrrec de la companyia argentina Suttotos, que presenta l’obra còmica «Inestable». Aquesta es troba en plena gira espanyola havent visitat ja ciutats com ara Barcelona, Màlaga, Múrcia, Madrid, Logronyo i Santander, a més de tindre funcions programades a Alacant i la Vila Joiosa.

L’espectacle, guardonat en la Biennal d’Art Jove de Buenos Aires, pren com a eix la por i els seus derivats com paranoies, fòbies, obsessions i ansietats. Es tracta d’una successió d’estats d’ànim que fan confondre els límits entre allò real i allò que no ho és. Sobre l’escenari, dos tipus comuns que no poden ocultar les seues fòbies amb elements com ara un llençol, una telefonada o una taca d’humitat. Aquesta obra està marcada per un estil entre naïf i divertit. El segell de la companyia Suttotos, amb una dècada de vida, és l’humor, el clown i la senzillesa. Teatre popular, però de qualitat. L’espectacle començarà a les 22.00 de la nit i el preu de les entrades és de 10 euros, 8 euros amb descomptes, podent-se adquirir als punts de venta habituals i a la pàgina web d’Instanticket.


La costa del castell acull el IV Ciclocross Ciutat de Xàtiva

Xàtiva rebrà demà als millors ciclistes del moment en la modalitat de Ciclocross en el IV Cicloross Internacional «Ciutat de Xàtiva» que començarà a les 9.00 hores a la costa del castell.

El circuit no ha variat respecte a edicions anteriors i compta amb 2,5 kilòmetres, amb millores en l’eixida. També es comptarà amb àrbitres internacionals, ja que és una prova puntuable per al mundial.

S’espera una gran assistència tant pel que fa als participants com pel públic, ja que entre els protagonistes es trobaran el valencià Felipe Orts (campió del món sub-23 i quatre vegades campió d’Espanya), i Marianne Vos, la millor ciclista de la història com demostra el seu palmarés: bicampiona olímpica, tres vegades campiona del món en carretera, dues vegades campiona del món en pista i set vegades campiona del món en ciclocross, sent l’única en haver-se coronat en tres especialitats diferents. Vindran també corredors d’altres països com ara els Estats Units i Noruega, a més de reconeguts ciclistes nacionals com Gonzalo Inguanzo o Carlos Canal.

Com a prèvia d’aquest gran esdeveniment, aquesta vesprada a les 19 tindrà lloc la presentació oficial de la prova, en un acte organitzat a la Casa de Cultura de Xàtiva en el que es comptarà amb la presència dels participants en la prova a més del seleccionador nacional de ciclisme i l’speaker de la Volta a Espanya Juan Mari Guajardo.