Hui dimecres 15 de gener destaquem les següents notícies:

La Policia Local de Xàtiva compta amb un nou vehicle equipat

La Policia Local disposa d’un nou vehicle equipat adequadament amb la tecnologia necessària per a desenvolupar les seues funcions, adaptat per a detinguts i amb la incorporació d’un equip desfibril·lador per tal de poder atendre qualsevol emergència. Aquest nou vehicle ve a complementar el procés d’adequació de mitjans i de personal, que es vol implementar en la present legislatura.

Així ho ha indicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Giner, el qual també ha declarat que des de la regidoria s’està treballant per a que el cos de la Policia Local dispose dels mitjans, tant tècnics com de mobilitat, necessaris per poder desenvolupar la seua tasca en benefici dels ciutadans, com també ha avançat que es procedirà a la compra d’un furgó d’atestats, amb una partida de 45.000 euros.

D’altra banda, i pel que fa al tema de Personal, Giner ha recordat que està prevista una fase d’oposició en la que es cobriran 15 llocs de treball de Policia Local, per tal de poder respondre a les demandes ciutadanes i del terme municipal fent així més visible patrulles urbanes i rurals.

Seguint amb el capítol de Personal, l’Ajuntament de Xàtiva informa que, fins hui dimecres 15 de gener, es pot presentar a la seu electrònica del propi l’Ajuntament, la documentació per tal d’optar a la provisió temporal, en Comissió de Serveis, per a un lloc de treball com a Intendent de la Policia Local, que se suma a la provisió presentada a principis de 2020, davant la necessitat de cobertura temporal de dos llocs de treball vacants, d’Agent de Policia Local, també en comissió de serveis.


El Castell de Xàtiva estarà dins d’una sèrie de La 2 de TVE

Xàtiva serà protagonista a un dels reportatges de la sèrie internacional “Senderos del Mundo”, que La 2 de TVE estrenarà aquest dissabte a les 17:45h de la vesprada, juntament a altres localitats valencianes com Alzira, Ontinyent, Bocairent i Carcaixent, en un dels capítols d’aquesta reeixida sèrie que, dirigida pel realitzador i periodista espanyol, Juan Frutos, pretén traslladar a l’espectador a alguns dels racons més impressionants del món.

A partir de dissabte 8 de febrer, les imatges del castell de Xàtiva aplegaran al públic internacional que gaudirà de la història que amaga este indret tan simbòlic de la capital de la Costera, junt al paratge de la Murta d’Alzira, els gorgs del Pou Clar d’Ontinyent, l’ermita gòtica de Sant Roc de Carcaixent i el nucli urbà de Bocairent; enclavaments que apareixeran en aquesta sèrie coproduïda per RTVE i Orange Productions.

Cal recordar que la 2 de TVE ja va emetre en 2019 un primer lliurament de “Senderos del Mundo”. Ara torna a la emissió amb noves aventures dels seus tres protagonistes: Amador, un aventurer sense límits; Ana, ciclista experimentada i Juan, viatger nat que recorre el món al costat del seu gos.


Canals busca aconseguir la igualtat en la festa de Sant Antoni

Enguany, la localitat de la comarca de la Costera fa un pas més enllà i torna a fer història. La seva alcaldessa, Mai Castell, qui ja reivindicava com a regidora el paper de la dona en les festes de Sant Antoni, va a poder complir un d’aquests passos per a aconseguir el ple reconeixement, com ser la primera dona que baixe la bandera de Sant Antoni des del balcó de l’Ajuntament per a lliurar-la al fester. L’alcaldessa també reconeix que la participació de la dona en aquestes festes ve estant de la mà de les festeres de gràcia i les seves corts d’honor, però que l’objectiu és que puguen tenir el mateix protagonisme que els festers i ser bandera i cuiros.

Castells recorda que ja hi ha un precedent, quan l’any 1977 Emma Serrano va ser festera dins d’un grup d’homes, i l’objectiu és que aquesta oportunitat torne a produir-se en un futur pròxim i la tradició que els festers siguen sol homes, igual que la representació de l’home en aquells àmbits només previst per a dones, com el cas de la Banda de Música, en la qual s’ha triat a un ‘cecilià major’ en lloc d’una musa.


#XtradioEsports

El CD Olímpic ha declarat el partit del pròxim diumenge a les 17h contra el Villarreal C com a Dia del Club. El filial groguet és l’únic dels equips actualment capdavanters que visitarà La Murta en aquesta segona volta i per això el club xativí ha optat per demanar un esforç extra als socis en uns mesos que solen ser complicats en l’àmbit econòmic.

Els socis deuran passar per taquilla i abonar 5 € per a accedir a aquest partit, mentre que el preu per als no socis serà, com habitualment, de 10 €. En aquest cas no hi haurà venda anticipada a les oficines, pel que el club xativí habilitarà dues taquilles el dia de partit per a evitar cues.

D’altra banda, l’Olímpic ha iniciat la campanya d’abonaments de mitja temporada amb carnets a un preu únic de 40 euros per gaudir de tots els partits a casa de la segona volta de competició.

En Primera Regional, el CD l’Alcúdia de Crespins travessa un moment dolç de la temporada i els bons resultats de les últimes jornades els han permés pujar fins a la tercera posició en la classificació del Grup 6 de Primer Regional.

El Gandia és líder destacat d’aquest grup, però molts són els equips que, junt amb l’Alcúdia, pugnen per un segon lloc que els permeta lluitar per l’ascens. Oliva, Sport Base Ontinyent o Real de Gandia són a hores d’ara alguns dels rivals directes dels d’Alberto Talón.