Hui dimecres 11 de desembre destaquem les següents notícies:

Xàtiva efectuarà millores en la Torre de Lloris amb una inversió del Programa SOM de vora 30.000 euros

La Junta de Govern Local de Xàtiva ha aprovat l’adjudicació de les obres que es realitzaran a la pedania de la Torre de Lloris per un import de 29.800 euros. Entre les millores que es duran a terme es troben les obres d’escala de seguretat d’accés, reposició de revestiment i reposició de la tanca en la piscina municipal, així com el drenatge en l’illa de contenidors del nucli urbà.

El plenari de la Diputació de València va acordar en juny del passat any 2018 la inclusió de la Torre de Lloris en el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de l’exercici 2018-2019 per tal de poder realitzar totes les millores plantejades a aquestes infraestructures.

Segons ha explicat el regidor d’Obres, Natxo Reig, pel que fa a la piscina municipal, les obres consistiran en la reposició del recobriment existent. També s’instal·larà un elevador hidràulic amb cadira, per a millorar l’accessibilitat per al bany de persones majors i amb mobilitat reduïda, o la reposició de les tanques perimetrals del recinte, entre altres millores, totes elles actuacions demanades des de fa temps pel veïnat de la població.

Així mateix, el regidor de Pedanies Ricardo Martínez ha informat que, a més, també es portaran a terme altres millores com ara la remodelació dels vestuaris millorant la seua accessibilitat i renovant els elements i també es substituiran la teulada que actualment és de fibrociment per una altra que s’adapte a la normativa vigent. Un contracte d’obra menor, amb una durada prevista de 3 mesos.


Xàtiva Unida proposa al Govern Municipal publicar les liquidacions econòmiques de la Fira i el Betlem

Segons informa Xàtiva Unida, la passada setmana el govern municipal va presentar en les comissions informatives el balanç de despeses de la Fira d’agost de 2019 i es va comprometre, davant la pregunta de Xàtiva Unida, a fer el mateix amb el Betlem municipal. A l’esmentat comunicat, es fa referència a que aquestos balanços arriben a les regidores i regidors que formen part del consistori, però no es traslladen a la ciutadania i consideren que tan la Fira d’agost com el Betlem municipal són dos esdeveniments de gran envergadura, per la qual cosa necessiten d’una gran aportació de recursos municipals, sobrepassant els 800.000€, en el cas de la Fira, i els 100.000 en el cas del betlem, però que al mateix temps també generen ingressos propis podent realitzar un balanç independent de l’activitat.

Des de Xàtiva Unida, consideren que cal fer un exercici de transparència respecte a alguns dels esdeveniments més importants que organitza el consistori, i que la ciutadania ha de conèixer quin és l’ús, dels recursos municipals, i així puguen valorar amb dades, a què es destinen, ja que les polítiques públiques de transparència, fa temps que s’han assentat a les administracions valencianes, oferint a la ciutadania la possibilitat de consultar i fiscalitzar la gestió dels seus representants públics de primera ma. 

És per això que des de Xàtiva Unida es proposa publicar al portal de transparència, i al portal de notícies municipal, les liquidacions econòmiques dels principals esdeveniments que s’han realitzat recentment a la ciutat, com la passada Fira d’agost o el Betlem municipal 2019-2020, i continuar amb aquesta iniciativa, per a les successives edicions d’aquestes activitats i d’altres com les Nits al Castell.


La Casa de la Joventut programa eixides a la neu per als mesos d’hivern

La regidoria de Joventut, a través de la Casa de la Joventut de Xàtiva, ha donat a conèixer la programació de neu 2019/2020, que s’estendrà durant els propers mesos d’hivern. En primer lloc s’han programat eixides a Javalambre, d’un sol dia, que es realitzaran el divendres 27 de desembre, i els dissabtes 1 i 29 de febrer, al preu de 60 euros amb carnet jove, i 75 euros per a adults. Aquest preu inclou els serveis d’autocar des de Xàtiva, forfait en Javalambre i assegurança de viatge i esquí. A més a més cap l’opció de pagar un suplement de 17 euros, per persona, per a classes d’esquí, i de 10 euros per persona per al lloguer de material.

Altra de les ofertes és la d’un cap de setmana de neu a Andorra Gran Valira, del 17 al 19 de gener. El preu per a aquest viatge és de 200 euros amb carnet jove, i 225 per a adults. Els serveis inclosos són, autocar des de Xàtiva, dos nits en un hotel de quatre estrelles, dos dies de forfait i assegurança de viatge i esquí. 

Per últim, per al mes de febrer hi ha programada una nova eixida de cap de setmana a Serra Nevada (Granada). El preu és de 200 euros amb carnet jove i 225 per a adults. Altra opció és pagar 160 euros amb carnet jove i 190 per a adults que no inclouen forfait ni assegurança però sí l’entrada a l’Alhambra. Els esquiadors comptaran amb eixe preu amb serveis com ara, autocar des de Xàtiva, dos nit en hotel de quatre estrelles, dos dies de forfait, i assegurança de viatge i d’esquí. 

Des de la Casa de la Joventut han recordat que per a més informació es pot acudir al carrer Montcada 14, o bé contactar a través dels telèfons 962281803 i 962274342, a través del correu joventut@ayto-xativa.es o a través de les xarxes socials.


L’Olímpic rep hui al Vilamarxant amb la necessitat de puntuar

El CD Olimpic afronta aquesta vesprada a les 19h un duel important contra el Vilamarxant al Camp Murta. Després de no competir el cap de setmana per la disputa de la Copa de les Regions de la UEFA, els equips de Tercera afronten dos partits en una setmana, un handicap important per a aquells que compten amb un planter curt.

Els xativins arriben a aquest encontre amb les baixes de Juanmi per sanció i Rueda per problemes fisics. De la mateixa manera, el Vilamarxant també estarà  just d’efectius per les sancions de Vícctor García, David Córcoles i Camarasa.

La necessitat de punts és evident per als dos equips. L’Olímpic sols suma un punt més que els del Camp de Túria, que són l’equip que delimita els llocs de permanència. Els de Titín Santafe, tot i la derrota de l’última jornada contra el Villarreal C, estan en línia ascendent després d’un mal inici de lliga. Per contra, l’Olímpic torna a estar en una mala dinàmica després de quatre jornades sense guanyar i amb dues derrotes consecutives.

Els d’Abel Buades hauran de demostrar la seua millor versió si no volen veure compromesa la seua situació tranquil·la en la classificació. A més, deuen millorar ja els resultats al Camp Murta on sols han guanyat un partit aquesta temporada, curiosament el que es va jugar també entre setmana davant el Crevillent.

Des del club xativí informen que ja estan disponibles els carnets corresponents als abonaments a preu reduït posats a la venda per l’actual junta gestora. Tots aquells aficionats que adquiriren estos passes poden recollir-los ja amb el resguardo corresponent.