Hui dimecres 08 de gener destaquem les següents notícies:

La regidora Lena Baraza presenta la nova marca gràfica de la Casa de la Joventut

Ahir es va presentar en roda de premsa, a l’Ajuntament de Xàtiva, la nova marca gràfica de la Casa de la Joventut, així com la programació juvenil dels mesos de gener i febrer i la programació formativa d’aquest 2020.

El nou logotip de la Casa de la Joventut, ha sigut dissenyat per Patricia Bolinches, amb la intenció de modernitzar una marca que es va crear l’any 2000, ja que segons va declarar la regidora de Joventut, Lena Baraza, estava un poc desfasada, iaixí mateix cercar una imatge identificable, amb una simbologia simple i propera per a la gent jove. 

D’altra banda, la regidora de Joventut ha aprofitat també per presentar el programa de formació i les activitats per als dos primers mesos d’aquest any 2020.

Pel que fa a la formació, es continuarà amb els cursos de valencià i anglès preparatoris per a les proves de nivell, així com també s’han afegit cursos d’informàtica sobre alguns programes, i es continua amb la formació complementària per a monitor de temps lliure, amb cursos d’Aula matinal, menjador escolar i col·lectius amb necessitats educatives especials. Altre dels cursos que es repetirà serà el de Manipulador d’Aliments.

Pel que fa a la programació juvenil de gener i febrer, l’espai del JOC albergarà diferents tallers de cuina, jocs i activitats diverses, destinats als menors d’entre 12 i 17 anys. A més a més s’oferiran viatges a la neu de cap de setmana a Andorra, del 17 al 19 de gener, i Granada del 7 al 9 de febrer, així com d’un dia a Javalambre els dies 1 i 29 de febrer.

Per últim, Lena Baraza, ha recordat que des d’ahir dimarts la casa de la Joventut ha habilitat aules d’estudi, amb un horari ininterromput de 8 del matí fins les 12 de la nit.


Xàtiva tanca les festes de Nadal amb més de 110.500 visites  al Betlem Monumental

El ja reconegut com a Betlem monumental més gran d’Espanya, ubicat a la ciutat de Xàtiva ha assolit durant aquestes festes nadalenques, un 4,3% més que l’any passat, el que el consolida com al referent del Nadal a Xàtiva i com a una eina clau de dinamització turística i econòmica per a la ciutat.

Aquesta efímera instal·lació ha rebut 5.024 visites diàries, de mitjana, des de la seua inauguració el passat dissabte 14 de desembre, fins al passat dilluns 6 de gener, quedant-se a tan sols 2.141 visites del rècord aconseguit el passat any 2018, quan van accedir al recinte un total de 112.672 persones.

Pel que fa a la resta d’atractius turístics de la ciutat, cal destacar que el Castell ha rebut durant aquestes festes nadalenques un total de 8.220 visites, amb 587 visitants de mitjana, mentre que el Centre d’Interpretació de l’Espai Borja, recentment inaugurat, també ha tingut una bona acceptació amb 1.647 visites i una mitjana de 127 visitants diaris. Per a la regidora de Turisme, Raquel Caballero, es tracta d’unes molt bones xifres per a aquest nou punt d’interès turístic per a la ciutat.

El dia de major afluència d’aquests espais durant el Nadal va ser el passat diumenge 29 de desembre, dia en que 1.454 persones van pujar al Castell i 287 visitants van poder gaudir del Centre d’Interpretació Borja.


Diputació subvenciona amb 600.300 euros 52 municipis de menys de 5.000 habitants

La Diputació de València concedeix 600.300 euros per a l’assistència tècnica de 52 municipis de menys de 5.000 habitants de les tres comarques: la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida. Aquesta donació té la finalitat de fomentar la contractació de tècnics especialitzats per a treballar en pobles i mancomunitats, d’aquesta forma, tots els municipis tindran la possibilitat d’oferir els serveis bàsics.

La Granja de la Costera i Vallés han rebut l’ajuda màxima amb un total de 13.500 euros; Barxeta, Bolbaite, Llocnou d’En Fenollet, Llanera de Ranes, Montesa, Novetlè, Quesa, Rotglà i Corberà s’han beneficiat amb 12.500 euros; Genovés, la Font de la Figuera, la Llosa de Ranes, Moixent i Vallada amb 8.300 euros: i Torrella 4.434 euros.

D’altra banda, la Diputació ha repartit 500.000 euros d’ajudes que entren dins del Pla de Suport a les Mancomunitats (PMAN) i la Mancomunitat La Costera – Canal rebrà 31.000 euros amb l’aprovació del nou pressupost d’aquest curs.

Cal destacar que les tres mancomunitats també han obtingut una ajuda de 8.300 euros.


#XtradioEsports

El CD Olímpic comença aquesta setmana la segona volta de la competició amb els ànims renovats i la il·lusió intacta. Després d’una primera volta molt irregular, els xativins han aconseguit millorar les últimes jornades per establir-se en la zona tranquil·la de la classificació, això sí, en un Grup VI molt igualat.

L’objectiu inicial d’acabar entre els huit primers sembla ara més factible, tot i que serà necessari millorar els resultats de la primera volta per a poder aconseguir-ho. Diumenge tenen davant la primera oportunitat per a fer-ho davant un Hèrcules B que va guanyar a la Murta el primer partit d’aquesta temporada.


Dissabte 4 de gener de 2020 es van disputar els dos Tornejos de F-8 i F-11 Femení, organitzat pel Ciutat de Xàtiva CFB. Sis equips en categoria F-8 Benjamí-Aleví i quatre equips en la categoria F-11 Infantil-Cadet van disputar aquest torneig. Els partits van estar molt emocionants i van fer gaudir i molt al nombrós nombre d’aficionats i familiars que van tindre el gust d’acostar-se al Paquito Coloma.

En la categoria de F-8 l’equip vencedor del Torneig va estar el CD Monte Sión de Torrent. En el partit definitiu, va empatar 1-1 contra l’Ontinyent. La igualada li va ser suficient a les de Torrent, ja que portaven 12 punts a la classificació, pels deu que portava el CD SB Ontinyent. El Ciutat de Xàtiva CFB, entrenat per Alba Revert, va fer un gran paper aconseguint la tercera posició, seguides de CF Simat, Ciutat d’Alzira FB i el CF Sporting Xirivella.

Al Torneig de F-11, el Ciutat d’Alzira FB va eixir campió. Les de la Ribera van guanyar 3-0 a la UE l’Alcúdia, van empatar 2-2 contra el CD SB Ontinyent i en el partit definitiu van véncer per 1-0 al Ciutat de Xàtiva CFB, entrenat pel jugador del CD Olímpic Jefrei.

A la fi, el Ciutat d’Alzira FB campió, SB Ontinyent segon classificat, seguides de l’Alcúdia i Ciutat de Xàtiva que van igualar a tres punts.

El president de l’Escola de Futbol de Xàtiva, Pepe Bernabeu, acompanyat de l’entrenadora i una de les coordinadores del Torneig Alba Revert i Pablo Viqueira, van lliurar els trofeus a tots els equips, tancant una matinal de futbol molt vistosa i que va agradar a tots els presents.