Hui dimarts 17 de desembre destaquem les següents notícies:

La Casa de Cultura oferta un mercat benèfic d’exemplars antics editats per l’Ajuntament de Xàtiva 

La Casa de Cultura de Xàtiva alberga des d’ahir fins el proper 5 de gener un mercat d’exemplars antics editats per l’Ajuntament de Xàtiva amb el títol «Aquest Nadal regala Cultura». Aquest mercadet, que es pot visitar en l’horari habitual de la Casa de Cultura, oferta llibres al preu d’un, dos, tres i cinc euros, i la recaptació de l’activitat està destinada a determinades associacions benèfiques i socials de Xàtiva.

La regidora de Cultura de Xàtiva, Raquel Caballero, ha destacat esta iniciativa com a “una atractiva manera de regalar cultura i al temps posar en valor el llegat literari de la nostra ciutat”.

Entre les obres que es poden trobar a aquest mercat solidari, estan els guanyadors de les tres modalitats dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva en narrativa, poesia i assaig, entre els que es troben fins i tot exemplars de la primera edició del certamen l’any 1980. Altra secció està dedicada a monogràfics d’artistes, fotògrafs i pintors locals com ara Mompó Roca, Francisco Bolinches, Grau Garrigues, Vicente Giner, Gómez Aranda, Eduardo Francés o Leña; i també publicacions homenatge a personalitats xativines com ara Josep de Ribera, Honorat Juan o Francisco de Paula Martí.

També hi ha publicacions sobre la història de Xàtiva que es centren en el patrimoni artístic i cultural de la ciutat, així com llibres de la Fira de Xàtiva, fins i tot de l’any 96, o sobre els cartells i el Premi de Pintura vinculats a ella.


Xàtiva acull la presentació del llibre d’Ulleye “Lucrècia Borja, la filla del Papa de Xàtiva”

Dijous, 19 de desembre, a les 19.30 de la vesprada, en el Saló  Noble de la Casa de la Cultura de Xàtiva, serà presentat el nou llibre  editat per Ulleye “LUCRÈCIA BORJA, LA FILLA DEL PAPA DE XÀTIVA” de  Ferdinand Gregorovius. La presentació serà a càrrec del professor  Agustí Ventura i Conejero, Cronista Oficial de Xàtiva. Un homenatge a la filla del papa Alexandre VI, Lucrècia Borja Cattanei, en el 500 aniversari de la seua mort. Una dona que va  servir a les finalitats polítiques del seu pare i del seu germà César  Borgia. Va patir en la seua persona la llegenda negra, que interessos de l’època van agitar contra els Borgia, però va demostrar la seua  capacitat i valor, quan va dirigir els assumptes del Vaticà per delegació del seu pare i els de Ferrara com a Duquessa. 

L’obra de Ferdinand Gregorovius està considerada la millor biografia editada sobre Lucrècia Borja on s’analitza la realitat basada en la documentació  històrica que l’autor va consultar en el segle XIX. Profusament il·lustrada i anotada per a un millor coneixement dels protagonistes de la biografia revisa no sols la vida de Lucrecia sinó tot el relatiu a la seua família, tant a  Espanya com a Itàlia, des del naixement de Calixt III fins a la mort  d’Alexandre VI i la seua pròpia en Ferrara.


Canals incorpora quatre treballadors a la brigada de neteja

Quatre persones aturades s’han incorporat per als pròxims dos mesos a la brigada de neteja de l’Ajuntament de Canals amb l’objectiu de condicionar muntanyes i rius de la localitat.

Aquestes contractacions han sigut possibles gràcies a un romanent de l’ajuda per a la contractació de peons agrícoles que Canals va rebre del SEPE agrari. Els nous treballadors tindran un contracte a jornada completa, fins a febrer del 2020.


#XtradioEsports

La Junta Gestora del CD Olímpic ha comunicat que al llarg del dia de hui tenen previst abonar una mensualitat a la plantilla, pel que quedaria sols pendent mitja mensualitat.

Pel que fa als resultats de les últimes jornades, els dirigents del club xativí estan tranquils i han manifestat la seua plena confiança en Abel Buades. Això sí, una vegada analitzada amb detall la situació es treballa per a realitzar alguna incorporació que augmente el nombre d’efectius i, per tant, la competitivitat al planter.

A més, cal recordar que l’últim partit de 2019 per a l’Olímpic serà dissabte a les 19h al Camp Murta contra el Novelda. Després d’eixe duel tindrà lloc el sopar de nadal del club al Restaurant Moncho.

En Preferent, de nou la jornada no va ser positiva per als equips de la nostra comarca. El CD Llosa sols va sumar un punt davant el Pedreguer tot i avançar-se al marcador amb gol d’Andoni just abans del descans. Els visitants van empatar en el segon temps i l’1-1 va resultar definitiu. Els de Rafi segueixen cuers a 5 punts d’uns llocs de permanència que ara delimita el Portuarios.

Pel que fa a la UD Canals, la mala dinàmica continua després de perdre davant el Denia per 2-3. Els de Juanjo Chafer es van avançar al marcador però van veure com els alacantins pegaven la volta al marcador i sentenciaven al tram final. Aquesta derrota fa caure a l’equip roget a la huitena posició, quedant-se en la zona tranquila de la classificació.

En Primera Regional, el Moixent segueix baixant en la taula després d’altra contundent derrota, en aquest cas, per 4-0 al camp del Montaverner. D’altra banda, el CD L’Alcúdia de Crespins va aconseguir un meritori empat al camp del Real de Gandia gràcies a un doblet de Rafa Calatayud que els permet seguir enganxats a la lluita pels llocs capdavanters.

En Segona Regional, al Grup 9, el Genovés va golejar al Sueca United per 9-0, el Racing també va guanyar per 0-3 al Sollana, mentre que el CD Olímpic B va perdre per 1-2 contra el Albalat en l’estrena de Frangi a la banqueta.

Al Grup 11, per idèntic resultat 3-2 van perdre els seus partits la Font de la Figuera i el Vallada contra Ayorense i Aielo respectivament.