Hui dimarts 14 de gener destaquem les següents notícies:

Es presenta el Pla Anual de treball de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de Xàtiva

Ahir es va presentar a l’Ajuntament de Xàtiva el Pla Anual de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) en una roda de premsa en la que van participat la regidora de Joventut i Educació Lena Baraza, el regidor de Sanitat José Vicente Benavent i el tècnic Andreu Sanchis.

La UPCCA és un recurs municipal depenent de la Regidoria de Sanitat i Polítiques saludables, l’objectiu del qual és promoure, coordinar i dirigir totes les accions i iniciatives dutes a terme a Xàtiva, i destinades a la reducció de l’ús i l’abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables i una cultura de salut que incloga el rebuig del consum de substàncies.

La regidora d’Educació i Joventut Lena Baraza va destacar que pràcticament la totalitat de les activitats que es desenvolupen per part de la UPCCA estan destinades a joves i a la comunitat educativa, com també va explicar que aquesta formació està vinculada al Pla Municipal de Prevenció de Drogodependència de Xàtiva 2017-2020, al temps que va recordar que hui en dia existeixen noves addiccions a banda de les habituals, com l’addicció a les noves tecnologies.

El psicòleg Andreu Sanchis, tècnic de la UPCCA, va informar de les activitats que hi ha programades per a aquest any 2020. D’una banda hi haurà activitats programades al voltant de dies commemoratius, com ara el Dia mundial sense tabac (31 de maig), el Dia internacional de la lluita contra la droga (26 de juny), el Dia mundial sense alcohol (15 de novembre) i el dia mundial en la lluita contra la SIDA (1 de desembre). A més a més, també es realitzaran campanyes de sensibilització en dates especials com ara les falles, i campanyes de reducció de riscs, associats al consum de drogues.

Pel que fa a l’apartat educatiu, es realitzaran xerrades monogràfiques i de prevenció d’addicions en Primària, i xerrades sobre cànnabis i Salut Mental. A més a més també hi ha previstos alguns programes escolars com ara, el «Passa la vida», el programa «Prevtec 3.1» el programa «Cineclub i Salut en curs», el programa «Tot sobre l’alcohol» o el programa «De què van els joves? De què van les drogues?».


El Fons Valencià per la Solidaritat organitza una jornada al voltant de l’educació per al desenvolupament sostenible

El Fons Valencià per la Solidaritat, junt amb la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana i el Cefire Territorial de Xàtiva, organitza la jornada informativa “Construir el futur que volem: educació per al desenvolupament sostenible” dirigida a un públic general i que es realitzarà a les 17:30h de la vesprada del 5 de febrer al Cefire Territorial de Xàtiva. 

La jornada comptarà amb dos ponències: per una banda Federico Buyolo, Director General de l’Oficina de l’Alta Comissionada per a l’Agenda 2030 del Govern d’Espanya, explicarà els reptes i oportunitats que aporten els Objectius de Desenvolupament Sostenible per a una educació transformadora i, per altra banda, Miquel Ruíz, President de la Unió de Cooperatives d’Ensenyament Valencianes (UCEV), incidirà en la necessitat d’una societat educada per a la sostenibilitat.

Posteriorment a les ponències, es realitzarà una mesa informativa en la qual es parlarà sobre el curs “Educació 2030: recursos educatius per al desenvolupament sostenible”. Curs que s’oferirà de manera semipresencial, als professionals de l’educació durant els mesos de febrer i març, dins del servei del Cefire, de cursos de formació permanent de professorat i mestres.


AFCA organitza el FESTiFOTO 2020

Durant els pròxims dies, 26, 27 i 28 de març tindrà lloc FestiFoto 2020, el Congres de Fotografía Nocturna i Light Painting organitzat per AFCA, l’Associació Fotogràfica de Canals, en el qual se celebraran activitats tan diverses com: eixides/demostració a diferents espais, amb els fotògrafs Antonio Martínez, Sam Mass, Pedro Real, Tom Hill i Darío Cuesta, els quals també oferiran ponències junt a Namor Pastor i Fàtima Ruiz. Cada ponent realitzarà demostracions en directe. També, durant totes les jornades es realitzaran sortejos entre els assistents.

Els actes es portaran a terme a la Casa de cultura Ca Don José i al Centre Cultural Papa Calixte III, del 26 al 28 de març, i conten amb el patrocini de l’Ajuntament de Canals i la Generalitat Valenciana.

AFCA vol informar que el termini d’inscripcions es donarà a conèixer en breu a través de les vies habituals de comunicació.


#XtradioEsports

La primera jornada de la segona volta en la Regional Preferent no va ser molt positiva per als equips de la nostra comarca. La UD Canals va caure per 1-3 contra l’Olleria i segueix dins d’una mala dinàmica de resultats que els fa acumular ja set jornades sense guanyar. El gol d’Edu López sols va servir per a maquillar el marcador contra un Olleria que va deixar el partit encarrilat abans del descans.

Per la seua banda, el CD Llosa va rascar un empat en la seua visita al Dénia. Els de Rafi van aconseguir igualar a 1 en el minut 93 amb un gol d’Andoni. Tot i sols sumar un punt, l’equip blanc-i-blau ha abandonat l’última posició de la taula en detriment del Sueca. Sembla que el conjunt lloser, a poc a poc, va carburant, tenint en compte que han encadenat ja quatre jornades sense perdre.

En Primera Regional, l’Alcúdia de Crespins ha pujat fins a la tercera posició del Grup 6 després de guanyar per 3-0 al Contestano amb un hat-trick de Paulino Peiró en la primera meitat. Per contra, el Moixent segueix penúltim després de perdre 2-4 contra el CF UE Gandia tot i anar per davant al marcador fins als últims sis minuts.

En Segona Regional, al Grup 9, l’Alcúdia B 3 – Genovés 1, Senyera 5 – Olímpic B 0 i Racing Xàtiva 2 – Guadassuar 0. I al Grup 11, Eldense B 10 – Vallada 3 i Font de la Figuera 1 – Biarense 2.