Hui dimarts 10 de desembre destaquem les següents notícies:

Xàtiva inicia els tràmits per licitar la redacció del projecte del nou col·legi Pla de la Mesquita

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat l’expedient per a la contractació dels serveis, de redacció del projecte bàsic d’execució, i direcció, de les obres de construcció del nou col·legi d’Educació Especial Pla de la Mesquita per un import al voltant de 345.000 euros dels quals 187.571 es correspondran amb l’anualitat d’aquest any 2019. 

El regidor d’Obres, Ignacio Reig, ha qualificat el projecte de molt important, amb una inversió de 6 milions d’euros, i ha declarat que, tot i que les gestions van a bon ritme, esperen finalitzar la redacció del projecte en 6 mesos i poder licitar les obres al mes d’octubre de 2020. 

La parcel·la on s’ubicarà el nou col·legi d’Educació Especial Pla de la Mesquita està situada en la Ronda la Vila entre el pavelló Francisco Ballester i el col·legi British School front al Poliesportiu Les Pereres i compta amb 8.639 metres quadrats. L’edifici serà de planta única i comptarà amb una superfície de més de 4.500 metres quadrats.


XATEBA presenta el seu butlletí anual amb activitats i propostes de futur

XATEBA, Associació per la Igualtat i contra la violència de gènere, presenta el seu butlletí anual aquest pròxim divendres. Un resum d’un any de treball feminista amb la memòria de treball de l’Associació, els actes realitzats i el balanç d’activitats. XATEBA considera també que aquest butlletí és un espai de debat, d’opinió sobre temes i qüestions candents que mereixen ser tractades, en un treball que pretén donar la veu a les dones, fer-les visibles i audibles com a part integrant de la societat i protagonista del seu futur que són.

El butlletí serà presentat divendres dia 13, a les 19h de la vesprada, a la Casa de les Dones, on es repartiran els primers exemplars i entorn d’ell es realitzarà un cafè-tertúlia al qual estan convidades totes les persones sòcies i amigues de XATEBA.


Elisa Ferrer presenta el seu Llibre “Temporada de Avispas” a l’Alcúdia de Crespins

Divendres 13 de desembre a les 19:30 de la vesprada, l’escriptora Elisa Ferrer, de l’Alcúdia de Crespins, presentarà la seua novel·la “Tiempo de Avispas” a la Sala Generalitat. L’acte serà d’accés lliure i servirà per a què l’escriptora, que ha guanyat enguany el prestigiós Premi Tusquets, presente la seua primera i premiada novel·la al seu poble. 

La novel·la “Tiempo de Avispas” ha sigut considerada la millor entre els 716 treballs presentats enguany al Premi Tusquets. La novel·la versa sobre les complicacions vitals d’una jove en crisi que es retroba amb el pare que la va abandonar de menuda i ha estat lloada per la seua originalitat i autenticitat.  

L’acte de presentació comptarà amb la participació de la periodista alcudiana Sara Pedrola, al que parlaran tant  de l’obra com d’altres aspectes relacionats amb la seua creació.  


Canals i Llosa empaten contra Pego i Tavernes respectivament

En Preferent, tant la CD Llosa com la UD Canals van empatar a u els seus partits d’aquesta llarga jornada. Per la seua banda, els llosers rascaren un bon punt al cap del Tavernes. En els últims minuts, Alex Albert va aconseguir el gol de la igualada després que els de la Valldigna s’hi hagueren posat per davant en el primer temps. Aquest punt val als de Rafi per mantenir en 5 el seu desavantatge respecte a llocs de permanència en una jornada una mica peculiar per als equips de la part baixa.

D’altra banda, la UD Canals no acaba d’alçar el cap, encara que va trencar la ratxa de derrotes amb un empat al camp del Pego. Edu López va avançar als canalins al marcador quasi en l’últim sospir, però els locals encara foren capaços d’empatar, deixant al Canals en la mel als llavis. Aquest empat deixa als de Juanjo Chafer a 9 punts d’uns llocs de promoció que ara delimita el Muro.

A més, el Canals va comunicar ahir l’eixida de dos futbolistes importants. Des del club roget han tramitat la baixa de Vicent Campos i Vicent Gisbert després de demanar-ho els mateixos jugadors, quedant-se així sense dos homes que han estat fonamentals fins ara en el planter.

En Primera Regional, el CD L’Alcúdia de Crespins va aconseguir una gran victòria contra el segon classificat, la UD Oliva. Un gol d’Enrique Vidal va valer als d’Alberto Talón per imposar-se a un gran rival i col·locar-se a sols quatre punts del segon lloc.

Per contra, el Moixent CF, que en aquest cas va jugar com a local al camp del Vallada, es va veure clarament superat pel Contestano. Els de Marcial Poveda van perdre per 0-3 patint així la quarta derrota consecutiva.

En Segona Regional, al Grup 9, el Racing va empatar 1-1 davant el Chella, mentre que el Genovés va guanyar per 1-2 al Dragon Force.

Menció a banda mereix l’Olímpic B que es va imposar per 3-7 al Sueca United després que a finals de la setmana passada el club decidira cessar a l’entrenador Pablo Bataller, qui va acompanyar a l’equip junt amb el seu ajudant Adri tot i ja no ser els responsables del filial olimpista per motius que encara es desconeixen.

Per últim, al Grup 11, el Vallada va guanyar 2-1 al Ayorense i La Font de la Figuera va veure suspés el seu partit als de sis minuts de joc per quedar-se en menys de 7 jugadors quan ja perdia per 0-3.