Hui dimarts 07 de gener destaquem les següents notícies:

Continua la cerca del veí de Xàtiva Paco Sanfelix

Es compleixen ja dues setmanes de la desaparició de Paco Sanfélix. Després d’haver explorat ja moltes de les pistes, en aquest temps sense que cap fil haja donat resultat, malgrat aixó la ciutadania de Xàtiva no s’ha desanimat en l’obstinació per trobar al seu veí, desaparegut en la vesprada de la nit de Nadal, i en les últimes dies s’ha inundat les xarxes socials amb missatges cridant a continuar amb els treballs de cerca per a aconseguir donar amb Sanfélix. Una petició en la plataforma change.org dirigida a la Presidència de la Generalitat i la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, en la qual es demandava continuar amb el rastreig, superava, al tancament de la jornada d’ahir, les 3.000 signatures. El grup en Facebook «Busquem al nostre veí de Xàtiva Paco Sanfélix», creat el passat 27 de desembre, compta ja amb al voltant de 2.700 membres i està servint de plataforma de coordinació per als molts voluntaris que continuen eixint cada dia a realitzar batudes de cerca. També imatges del veí desaparegut arriben a Twitter i són compartits per centenars d’usuaris.

Família i amics de Paco Sanfélix, continuen organitzant partides de voluntaris per a realitzar noves batudes cada dia, a les quals s’han unit desenes de veïns i veïnes, durant tot aquest Nadal, mentre les brigades municipals, la Policia Nacional i unitats de l’UME, que es van incorporar a la fi de la setmana passada, coordinaven i lideraven la cerca, pentinant a peu tot el terme de Xàtiva i col·locant cartells amb la imatge de Paco. Els dies han anat passant, però la dedicació per trobar a Sanfélix continua intacta.


Xàtiva Unida a demana a  l’equip de govern conèixer la calendarització prevista per a les inversions

El Grup Municipal de Xàtiva Unida a l’ajuntament de Xàtiva ha emès una nota de premsa on demanen a l’equip de govern format pel PSOE i Ciudadanos la calendarització prevista per als 4’5 milions d’euros d’inversions del pressupost municipal de 2020, que inclou obres tan importants com la construcció del col·legi Pla de la Mesquita i la intervenció a l’IES Josep de Ribera, com també al Centre de FP La Costera i al Col·legi Attilio Bruschetti, ja que aquestes intervencions, hauran de licitar-se i començar a executar-se al llarg de 2020, i requereixen d’una atenció especial al tractar-se d’obres finançades per la Generalitat Valenciana. Es per això que Xàtiva Unida creu molt important tindre una planificació molt acurada dels temps que es marcaran per a realitzar tots els tràmits necessaris i dels recursos humans i materials que es destinaran a executar les inversions. Des del grup municipal, recorden que en aquest sentit Xàtiva Unida ja ha proposat a l’equip de govern que siga l’empresa municipal, PROEXA la que s’encarregue de les gestions administratives per tal de licitar les inversions del pla edificant, tal i com ha fet l’ajuntament d’Ontinyent amb la creació d’una oficina tècnica.

D’altra banda, també demanen que s’especifique a què es destinaran les partides pressupostades, per a construcció de nínxols (130.000€), parcs i jardins (60.000€) i accessibilitat (93.000€), que no es troben detallades al pressupost municipal, i corren el risc de no executar-se, tal i com ha passat en anteriors exercicis.


La Casa de la Joventut amplia el seu horari durant el mes de gener per a la preparació d’exàmens

Com ja avançarem, fa unes dies, la Casa de la Joventut de Xàtiva amplia el seu horari aquest mes de gener, per tal de donar resposta a la gran afluència d’estudiants que rep, amb motiu de la preparació dels exàmens de les distintes universitats.

La Casa de la Joventut romandrà oberta des de les 8 del matí fins les 12 de la nit, de manera ininterrompuda, des de hui dia 7 fins el proper 24 de gener. A més a més s’ha habilitat una aula per a menjador. També estarà obert el pati, i el centre continuarà oferint l’atenció al públic en el seu horari habitual.

Tal i com va manifestar la regidora de Joventut, Lena Baraza, s’acosten les dates d’examen a les universitats, i donat les demandes de les i els estudiants de la ciutat, s’ha cregut convenient tornar a ampliar els horaris de la Casa de la Joventut, habilitant espai per a dinar o sopar, per a que així els usuaris,perguen el mínim temps possible.Així mateix la regidora també ha destacat que es tracta de la primera vegada que la instal·lació sobri fins les dotze de la nit.


#XtradioEsports

El CD Olímpic va començar l’any amb victòria contra un rival directe com el Acero per 1-2. L’equip xativí va sumar tres punts clau per allunyar-se del descens i començar tranquil la segona volta de la competició.

El partit va començar prou igualat, però l’Olímpic va aconseguir ser un poc més dominador amb els pas dels minuts. No va ser fins al segon temps quan aplegaren els gols. En el minut 51, Keita va obrir el marcador en favor de l’equip blanc a l’eixida d’un corner. El davanter guineà va rematar a gol des de l’àrea menuda després de la pentinada d’un company al primer pal. El Acero va reaccionar i va aconseguir empatar al minut 77. També a pilota parada, els del Port de Sagunt van igualar el marcador amb una rematada de Víctor Julià. Els locals milloraren després del gol i van estar a prop d’aconseguir la remuntada. No foren capaços de fer-ho i ho va aprofitar l’Olímpic. En l’última jugada del partit, Berna Ballester va aparéixer en l’àrea rival per enviar el baló al fons de la porteria després de diversos retrucs.

Amb aquesta victòria, el CD Olímpic es col·loca en l’onzena posició de la classificació amb 24 punts, sis per damunt del descens i a set dels llocs de promoció d’ascens just en la meitat de la competició.