Hui dilluns 9 de desembre destaquem les següents notícies:

El fòrum LABORA s’ha celebrat amb més de 450 demandants d’ocupació

La Casa de Cultura de Xàtiva va albergar la passada setmana el fòrum Connecta LABORA, organitzat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, que ha reunit al voltant de 450 demandants d’ocupació i una quinzena d’empreses. En la presentació de la jornada van participar l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, la Directora General d’Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana, Rocío Briones, i la presidenta de la Mancomunitat de municipis La Costera-Canal, Maria José Tortosa.

En la jornada es van presentar més de 50 ofertes d’ocupació per part de les empreses participants i va comptar amb diferents activitats com ara tallers, conferències, xerrades informatives i zones en les que poder realitzar entrevistes de treball i de networking.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà va donar la benvinguda a totes y tots els assistents i va destacar la importància d’albergar un esdeveniment d’aquesta magnitud i quina era la filosofia d’este encontre.

Maria José Tortosa, presidenta de la Mancomunitat de municipis Costera-Canal, va explicar que va a treballar-se per una major vertebració del territori, buscant sinergies amb els diferents ajuntaments.

El betlem torna a ser la gran estrela del nadal a Xàtiva

La programació nadalenca omplirà d’actes l’agenda xativina durant quasi un mes. Un any més, el protagonista del programa serà el tradicional betlem a grandària natural, construït en la Albereda de Jaume I sobre una superfície de 1.600 metres quadrats i que té la fama de ser el més gran de tot el país. La inauguració del betlem tindrà lloc aquest dissabte 14 de desembre amb una cercavila festiva que partirà des de la plaça de la Bassa fins a arribar a la porta de l’Ajuntament de Xàtiva amb una batucada a càrrec de l’acadèmia Rytmus i animació de Teatre de la Lluna. En acabar, a partir de les sis de la vesprada, la instal·lació s’obrirà al públic.

D’altra banda, el mercat medieval serà de nou altre dels grans atractius de la programació. Del 2 al 6 de gener, la plaça del Mercat i els carrers del voltant s’engalanaran per a acollir diferents llocs dedicats a la venda de productes artesanals i de comestibles de diferents tipus, tot això amb la decoració pròpia de l’Edat mitjana i diverses actuacions d’animació per tot el recorregut.

José Miguel Marín pren possessió de l’alcaldia de la Granja mig any després del 26 maig

Mig any després de les eleccions municipals del 26 de maig i quasi tres setmanes després de la seua repetició, José Miguel Marín, del Partit Popular, va prendre possessió dissabte del càrrec de primer edil en aquesta localitat de la Costera. A l’acte van acudir nombrosos companys i regidors populars de la comarca, així com els diputats Vicente Mompó i Modest Martínez. Marín, que es va presentar com a alcaldable per primera vegada en la seua vida en les passades eleccions, li ha va guanyar la partida a Juan Carlos Garrido, qui encadenava tres legislatures consecutives al capdavant del consistori.

La de Marín és una de les dues majories absolutes que el PP ha collit a la comarca de la Costera al costat de la de la Llosa de Ranes. A curt termini, Marín ha declarat que la seua primera mesura serà estudiar els comptes municipals per a fer efectiva una baixada d’impostos als ciutadans. 

ASPROMIVISE i el Club Basquet Genovés formen un projecte conjunt per a la inclusió

El CB Genovés i Aspromivise es tornen a trobar en el camí després de col·laboracions com els 3×3 benèfics, exhibicions d’esports i participacions en programes de l’Eurolliga, entre moltes altres. En elles, usuàries i usuaris del Centre Ocupacional han tingut el seu protagonisme amb un clar missatge d’inclusió a través de l’esport.

Aquestes actuacions puntuals han donat pas a un conveni de col·laboració després que Aspromivise obrira un pis tutelat per a persones amb diversitat funcional. Una volta el seu funcionament ha sigut positiu, tant l’entitat com el CB Genovés consoliden una idea de col·laboració que ha acabat en un conveni entre les dues parts. Es tracta d’un treball conjunt entre elles, que des del mes de juny i davant la necessitat d’una vivenda tutelada, es crea aquest recurs on es pretén buscar la màxima autonomia per a un grup de 7 persones recolzades sempre per una persona de referència. En aquest punt és on sorgeix la possibilitat d’unir les activitats de les persones de la vivenda tutelada, i del Club de Bàsquet del Genovés. 

ASPROMIVISE és una entitat que naix en l’any 1966 i que des dels seus inicis té com a finalitat fomentar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional a tots els seus nivells. La inclusió social és una de les prioritats, entenent-la com a tota actitud o tendència que busca integrar a les persones dins de la societat.

Des del Club Basquet Genovés asseguren que la unió de les dues entitats condueix a portar endavant un projecte novedós que pretén tindre continuïtat en el futur i, perquè no, ser exportat a altres entitats i clubs esportius per tal de buscar una millor qualitat de vida de les persones i una millora social del col·lectiu que hi participa. Un pas més que dona cabuda de manera inclusiva a persones amb diversitat funcional, en el funcionament de clubs esportius i de la competició que generen.