Hui dilluns 20 de gener destaquem les següents notícies:

Els ajuntaments prenen mesures de prevenció davant el fort temporal d’hivern que afecta al nostre territori

El Centre de Coordinació d’Emergències va emetre passat divendres, un avís especial davant l’arribada d’un fort temporal d’hivern a partir d’ahir diumenge. Segons l’avís, aquest temporal porta associats fenòmens de neu, pluja, vent i fenòmens costaners. Pràcticament totes les zones de l’interior estan veient-se afectades per la neu, mentre que el vent i els fenòmens costaners se centren en les zones litorals que a més poden regitrar pluges de tipus persistent.

Amb tot això, des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències, que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aqueixos dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació, i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

A hores d’ara són diverses les poblacions que han decidit prendre mesures de precaució, i des d’ahir diumenge han emés avisos de suspensió de classes, i tancament de parcs i espais públics, com també l’Ajuntament de Bellús ha emès un comunicat informant als veïnat que circular amb molta precaució pel tram de la carretera CV-620 (antiga N-340) per desprendiment de terres, pedres, rames d‘arbres i algun pi, que poguera tallar el pas per eixe punt en concret. Des de la regidoria de Turisme de Xàtiva, també han comunicat que el Castell estarà tancat fins que passe la situació d’alerta meteorològica. 


Més de 50 cites ompliran el Gran Teatre de Xàtiva durant el primer semestre del 2020

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat la programació teatral d’aquest primer semestre de 2020, en una roda de premsa a la que ha assistit la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán i el director del Gran Teatre Armando Vila.

Més de 50 cites estan programades per a aquests sis primers mesos d’any, amb un ventall d’activitats per a tots els públics, com ara teatre clàssic, teatre escolar i familiar, dansa, grans produccions, música i lírica, entre programació pròpia, privada i cessions a col·lectius socials per a actes de caràcter no lucratiu i benèfic.

D’entre les obres més destacades es troben; la representació de l’obra «Cinco horas con Mario» de Miguel Delibes, amb la interpretació de Lola Herrera; «Viejo amigo Cicerón» d’Ernesto Caballero i interpretada per Josep Maria Pou;Teatre monòleg de Santi Rodríguez titulat «Infarto ¡No vayas a la luz!». També destaca la representació de «El lago de los cisnes» de Tchaikovsky, a càrrec del ballet de Sant Petersburg amb la participació de l’orquestra Olympic Symphony.

La regidora del Gran Teatre María Beltrán, va fer un repàs als actes més importants de la programació i va declarar que esta és una programació molt completa, en la qual s’ha tractat de posar les obres els divendres per la nit i utilitzar aquest gran edifici que moltes vegades està desaprofitat.

D’altra banda cal destacar també que el Festival MiL, «Música i Lletra» de cançó d’autor, també tindrà continuïtat en aquest any 2020, i es celebrarà del 21 al 30 de maig al Gran Teatre i a altres espais MiL. Es tracta de la 5a edició del certamen, consolidant-lo com a referent de la cançó d’autor a la Comunitat Valenciana.

La programació ofereix teatre clàssic amb «La discreta enamorada» de Lope de Vega, representada per Corrales de Comedias de Almagro i l’obra «Per davant i per darrere» de Michael Frayn;  «Perdidos entre dinousarios» i a més del ballet també hi haurà dansa en una iniciativa del programa «Ballem!», i una representació de «La Passió» a càrrec de Teatre de la Lluna, a més de les 20 funcions de Teatre escolar per a tots els nivells educatiusi en diferents llengües com ara valencià, castellà i anglès..

Les activitats al Gran Teatre es completen amb altres esdeveniments com les presentacions de les falles de Xàtiva, a mésde les diferents organitzacions musicals i socials de la ciutat, que ocuparan l’espai al llarg d’aquests mesos amb més d’una desena d’activitats ja programades.

Els preus seran populars i oscil·laran entre els 5 i els 15 euros, exceptuant el ballet El Lago de los Cisnes, que tindrà un preu de 24 euros. La gran majoria de les entrades ja estan disponibles des de hui dilluns 20 de gener a la plataforma digital Instanticket i als llocs de venta habituals.


Èxit de les jornades de promoció de la Pilota Valenciana adaptada

Dimarts passat, el Trinquet de la Universitat Politècnica de València, va albergar unes jornades de pilota valenciana amb caràcter promocional. En aquesta matinal de pilota es reuniren diferents centres ocupacionals, que tenien com a finalitat conèixer l’esport amb l’objectiu de promocionar-la, en el sector dels centres ocupacionals. Usuaris i usuàries dels centres de Marxalenes de València, IVAS PRAGA de Rocafort, Francisco Navarro Tarín de Manises, Espurnes de Torrent, Fundació Espurna de Gandia i del C.O. La Costera de Xàtiva, foren els protagonistes en una jornada que va començar amb una intervenció del Director del Museu de la Pilota, David Sarasol, qui va mostrar els diferents materials que es poden utilitzar, tant per a jugar a pilota, com de les proteccions que s’utilitzen.

Des de l’organització han assegurat que; la pilota és un esport amb molta història, i que amb les noves modalitats de pilotes que han aparegut, i el seu gran caràcter inclusiu, fan que siga un esport apropiat per practicar-la, i amb jornades com la celebrada els darrers dies, asseguren que aquesta és la línia a seguir, i si amés en el camí hi han persones com, David Sarasol, el recorregut serà molt més exitós. Des de l’organització també volen destacar que este es un punt de partida per promoure iniciatives al voltant de la pilota, i així demostrar a la societat que la inclusió és possible.


#XtradioEsports

El CD Olímpic va aconseguir ahir una victòria èpica contra el Villarreal C. El partit va estar clarament condicionat pel temporal de pluja i vent. En aquestes circumstàncies, va ser l’equip xativí el que millor es va adaptar a la situació i va superar al tercer classificat per un clar 4-0.

El partit va començar molts minuts abans que xiulara l’àrbitre. Els dos equips estigueren reunits amb el trio arbitral i analitzant l’estat del terreny de joc i, finalment, davant la insistència del Villarreal C el partit es va disputar. Esta decisió prompte es va girar en contra d’un filial que en cap moment va saber jugar aquest partit. Al cap de sis minuts, l’Olímpic ja estava per davant al marcador després d’un gol de Keita, que va connectar un xut ras des de l’interior de l’àrea. A partir d’ací, els locals seguiren dominant a base de joc directe i molta pressió, mentre inexplicablement els joves groguets intentaven triangular en un cap impracticable. Al cap de 13 minuts, Chafer va poder ampliar la renda local amb un llançament des de molt lluny que es va topar amb el pal. Un minut després, va aplegar l’única ocasió clara del Villarreal amb un remat en l’àrea menuda que va salvar Pepelu tirant d’agilitat i reflexos. Abans del descans Keita i Rueda van gaudir de bones ocasions, però no van aconseguir superar a Marc.

Només tornar del descans, el partit es va acabar de decantar a favor de l’Olímpic. Rueda va posar en peu a l’escàs públic de La Murta amb un llançament espectacular des de la frontal que va acabar en gol després de tocar en el travesser. Amb el 2-0, el partit va seguir dominat pels locals. En el minut 56, Jefrie va aprofitar un baló frenat per l’aigua per superar al porter rival amb una gran vaselina, i al 62 Berna posava el quart amb una rematada de cap després d’una treta des del cantó. L’última mitja hora va servir per a veure una millor imatge del Villarreal C, encara que sense generar perill, i també per al debut del migcampista indi Kabir Nath en les files de l’Olímpic.

Amb aquesta victòria, el CD Olímpic puja a la 9a posició amb 28 punts, a 8 de la quarta plaça i ja 10 per damunt dels llocs de descens.