Hui dilluns 13 de gener destaquem les següents notícies:

Troben el cos sense vida de Paco SanFélix, desaparegut a Xàtiva la nit de nadal

Malgrat tots els esforços realitzats durant 17 dies de trobar a Paco Sanfélix amb vida, malauradament, la vesprada/nit del passat divendres es va trobar el cos sense vida del veí de Xàtiva al terme municipal de Montesa, prop del riu Cànyoles, que va estar localitzat per un veí que passava per la zona. Paco, que patia alzheimer, va desaparèixer la nit de nadal, quan va anar al supermercat a fer unes compres.

Després de no saber-se res d’ell passades unes hores d’aquell 24 de desembre de 2019, es realitzaren les primeres accions de localització, moment en el que les càmares de la gasolinera de Novetlé captaren el seu pas per la zona el mateix dia de la seva desaparició, per la qual cosa i a partir d’eixe instant es van muntar brigades de cerca per a donar amb Paco.

Encara que s’ha obert una investigació, totes les hipòtesis apunten al fet que Paco va poder haver-se desorientat i haver-se perdut en un primer moment. Tots els efectius Locals, Policia Nacional, brigades municipals, unitats de la UME, van pentinar la zona des del dia de Nadal, juntament amb membres de la família i l’ajuda de desenes de veïns de Xàtiva i la comarca, que no han cessat de buscar-lo fins l’últim moment, amb la ferma intenció d’haver-lo trobat amb vida.


La Gala de l’Esport de Xàtiva atorgà més de 40 premis i reconeixements

La Casa de Cultura de Xàtiva va acollir passat divendres la celebració de la Gala Anual de l’Esport, acte que serveix per reconèixer als esportistes destacats al llarg de l’any i que per primera vegada ha estat organitzat per la Coordinadora de Clubs de la ciutat.

Pedro Aldabero, regidor d’Esports, va destacar el magnífic moment pel que passa l’esport a la nostra ciutat. No més cal observar els resultats en les competicions regulars, la participació en els esdeveniments o a la quantitat de persones que practiquen esport. L’edil també va aprofitar, la seua intervenció, per donar l’enhorabona als guardonats.

Esta ha sigut una Gala que ha reunit a molts representants de l’esport i que ha entregat un total de 43 guardons. 33 d’ells han recaigut en esportistes dels diversos clubs de Xàtiva, que han estat nominats i escollits pels propis esportistes de la localitat. A més a més, també s’ha reconegut la tasca de 7 mitjans de comunicació, entre ells XTRADIO, i s’han repartit altres tres premis entre empreses patrocinadores. Durant la Gala, a més, també s’ha aprofitat per recordar als esportistes xativins que ens han deixat.

L’Ajuntament de Xàtiva ha reafirmat el seu compromís amb l’esport municipal mitjançant actuacions, com ara la gratuïtat de l’ús de les instal·lacions municipals per als entrenaments, l’increment de les ajudes als clubs i l’ampliació de les ajudes als clubs que practiquen especialitats esportives minoritàries. Pel que fa a este respecte, el regidor d’Esports va assegurar que es continuarà treballant per millorar les instal·lacions, com ara l’ampliació del pavelló, per tal de donar resposta a les demandes referents a més espais per als entrenaments.


Es prepara la IV Assemblea Estatal de COESPE

Els pròxims dies, 12 i 13 de març està previst se celebre la IV Assemblea Nacional, que aprovarà les noves Normes de Funcionament, la nova Taula Reivindicativa, els Càrrecs de portaveu Nacionals i la Composició de les diferents Comissions nacionals de la plataforma. Per la qual cosa, des de la Plataforma en Defensa de les pensions Públiques de Xàtiva convoquen a tots els interessats a una assemblea Local per tal que participen en el procés, el dia 20 de gener, a la casa de Cultura de Xàtiva a les 19h de la vesprada.

Des de la representació Local de la Plataforma en defensa de les Pensions Públiques, recorden que continua sent el moment de mantenir la pressió, perquè no decaiguin les peticions i reivindicacions, a més de continuar la seua lluita baix el lema “Governe quí governe, les pensions es defenen”.

Per altra banda, la Plataforma segueix amb les seves activitats, pel que demà dimarts, 14 de gener, tornaran a celebrar l’acte de recollida de signatures, per tal de presentar-les juntament amb la petició, perquè es modifique l’article 50 de la Constitució, i es blinde així el sistema públic de pensions. Este acte es durà a terme en la Plaça de Sant Francesc d’11.30 del matí fins la 13.00 hores del migdia.


#XtradioEsports

El CD Olímpic no va poder passar ahir de l’empat en la seua visita a l’Hèrcules B. El partit va acabar sense gols, tot i que els dos equips van tindre bones ocasions per a poder decantar el marcador a favor seu.

L’Olímpic va rendir a un bon nivell al primer temps i va mostrar una bona imatge. En canvi, en la segona meitat tot es va complicar amb l’expulsió de Frangi. Al minut 52, el futbolista de Canals va veure dues targetes grogues de manera consecutiva, en la mateixa jugada. Amb inferioritat numèrica, l’equip xativí va optar per defendre la seua porteria i tractar d’aprofitar algun contracolp aïllat.

Finalment, ni Hèrcules B ni Olímpic van veure porta i l’empat significa que els d’Abel Buades comencen a millorar ja els registres de la primera volta de la competició, tenint en compte que perderen el primer partit de lliga contra el filial herculà. Això sí, els xativins cauen a la 12a posició, encara que augmenten el seu marge amb els llocs de descens i no s’allunyen dels llocs de promoció d’ascens.