Hui dijous 5 de desembre destaquem les següents notícies:

La gratuïtat de l’educació infantil a Xàtiva comença amb la posada en marxa del Xec Infantil de 2 a 3 anys

Ahir, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la representant de l’Associació d’Escoles Infantils de 0 a 3 anys de Xàtiva, Gemma Arnau, van presentar a l’Ajuntament de Xàtiva, la línia amb la que es començarà a treballar en la gratuïtat de l’educació infantil a Xàtiva, la qual es produirà de manera progressiva durant la present legislatura.

Per al curs 2019-2020 s’ha aprovat una primera inversió de 150.000, euros per al xec infantil, els quals aniran destinats a subvencions, mitjançant un sistema provisional per tal de cobrir les despeses del servei dels centres d’educació infantil, facilitant l’escolarització de xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys. La previsió és procedir per al curs 2020-2021, i de forma progressiva, amb la gratuïtat de totes les places de escoles infantils de 0 a 3 anys. 

Segons va informar, l’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, en la passada legislatura ja es van portar a terme algunes mesures per part de la Generalitat Valenciana, però, segons ha declarat l’Alcalde, l’equip de govern volia donar un pas més enllà, i fer-ho de la mà de les escoles infantils de la ciutat. Per la qual cosa, es va demanar al Departament d’Educació un informe per conèixer les diferents possibilitats, amb una avaluació econòmica però també legal. Atès les conclusions d’aquest informe, l’Ajuntament de Xàtiva va d’haver de comunicar-les a la Conselleria, moment en el que va sorgir un “xicotet problema”, al que se li va buscar una solució, per tal de portar a terme el projecte. Escoltem a l’Alcalde de Xàtiva, al respecte.

La tramitació per aconseguir el xec infantil municipal, començarà el proper mes de gener de 2020 i es farà a les pròpies escoles infantils, a més, l’ajuntament realitzarà pròximament una campanya de comunicació per a que els pares coneguen la mesura que es posarà en marxa. El cost del projecte de gratuïtat de totes les línies d’educació infantil a Xàtiva estarà en torn dels 600.000 euros, i segons les xifres que baralla l’Ajuntament, permetria beneficiar-se a unes 350 famílies de la ciutat.

Finalment, la representant de l’Associació d’Escoles Infantils de 0 a 3 anys de Xàtiva, Gemma Arnau, ha assegurat que els centres sempre han mostrat predisposició per a arribar a un acord, i que, és una satisfacció facilitar l’educació a persones que, en molts casos, es troben en situació de vulnerabilitat, eliminant discriminacions de qualsevol tipus i eliminant la barrera econòmica i de finançament.

Patricia Blanquer destaca la inversió de més de 7 milions d’euros en la modernització de la línia Xàtiva-Alcoi

La diputada socialista, l’alcoiana Patricia Blanquer, ha manifestat la seva satisfacció davant l’anunci que el Consell d’Administració d’Adif, haja aprovat l’adjudicació de la redacció del projecte, i execució de les obres, de noves instal·lacions de seguretat de la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi, projecte inclòs en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana.

Segons ha informat ADIF, el contracte ha estat adjudicat a l’empresa Siemens Rail Automation, per un import prop de 7 milions d’euros, i compta amb un termini d’execució estimat de 10 mesos.

La diputada Patricia Blanquer, ha indicat que aquest projecte ha format part d’un expedient informatiu complex, però que finalment, i abans que finalitze l’any, ha sigut possible la seva adjudicació amb un contracte de 7 milions euros”.

Les actuacions previstes permetran, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions. Així mateix, destaca la instal·lació de nous enclavaments electrònics (sistemes de gestió del trànsit) en les estacions d’Ontinyent i Alcoi, que disposaran de sistemes videogràfics. Igualment s’implantaran nous elements de camp, com a senyals lluminoses laterals, senyals indicadors de direcció, com també es col·locaran altres dispositius com a pantalles fixes d’informació, i diferents actuacions relacionades amb la seguretat.

Canals rep una subvenció per a realitzar un estudi comercial del mercat municipal

L’Ajuntament de Canals ha rebut una subvenció de prop a 14.500 euros, de la Conselleria d’Economia, per tal de realitzar un estudi comercial del mercat municipal. Es tracta d’un primer pas en l’objectiu d’aconseguir la distinció de Mercats Excel·lents per al mercat de Canals.  El reconeixement de Mercats Excel·lents, té una vigència de quatre anys i premia el treball i el compromís amb la innovació constant per a oferir un servei dinàmic, atractiu i competitiu. 

Per a obtenir-lo, la Conselleria exigeix una sèrie de requisits, com la professionalització del mercat, estar representat per una agrupació de comerciants ,o tenir una majoria de llocs d’alimentació. El Mercat Municipal de Canals ja reuneix alguns dels requisits però es necessita treballar en el compliment d’altres. L’estudi subvencionat analitzarà quina és la seua situació actual, i quines mesures poden millorar el seu servei.

“Aquest Nadal compra als comerços alcudians” arranca demà 6 de desembre

L´Alcúdia de Crespins aposta pel comerç local, pròxim i pel tracte personalitzat. La Campanya de Nadal comença demà divendres, 6 de desembre, fins al 3 de gener. A través de l’àrea de Promoció econòmica i Comerç, s’ha organitzat una nova edició destinada a fomentar l’activitat en el teixit comercial del municipi amb motiu de l’arribada de les festes nadalenques.

El Regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Pedro Garcia, vol destacar que, la finalitat principal d’aquest projecte és donar suport als comerços locals durant els mesos de major consum i reactivar l’activitat comercial local, motivant a les persones consumidores de l´Alcúdia de Crespins a realitzar les seues compres nadalenques en el seu municipi i, d’aquesta manera, dinamitzar l’activitat dels negocis del poble i també impulsar la creació d’ocupació. Al voltant de 80 negocis de tot el municipi, s´han adherit aquest any, inclosos diversos bars, restaurants i tendes de subministraments.

Com a novetat, aquest any s´ha organitzat el “I concurs de decoració nadalenca del comerç local”, amb l´objecte de promoure la creativitat dels comerciants, a l´hora de presentar els seus establiments, de manera que siguen més atractius i es cree un ambient festiu. Aquest concurs se celebrarà fins al dia 3 de gener, dia que es lliurarà el premi.

Per últim, cal destacar el caràcter solidari del comerç alcudià, ja que totes aquelles persones i families que ho desitgen podran aportar un joguet nou, o en bon ús, als establiments participants i després des de l’ajuntament ho farem arribar l’Associació ASPANION de València i l’Associació Compartim, Banc d’aliments a l’Alcúdia de Crespins.