Hui dijous 09 de gener destaquem les següents notícies:

Arrenquen les obres de la IX fase de restauració de l’ermita del Puig

Durant el dia d’ahir, un helicòpter de transport ha dut a terme l’aprovisionament de materials amb què arrenquen les esperades obres de la novena fase de la restauració de l’ermita del Puig de Xàtiva. L’operació ha consistit en més de 6 hores de vols de càrrega de materials de construcció. Aproximadament, 150 tones de diversos materials i eines d’obra. La participació de mitjans aeris deriva de la complexitat que té l’accés al temple, a través d’una escarpada drecera que impossibilita l’accés a vehicles rodats.

La novena fase de la rehabilitació de l’ermita del Puig s’adjudicà en abril de 2019. La direcció de l’obra recau sobre Vicent Torregrosa, arquitecte conservador del castell. El pressupost de les obres adjudicades ascendeix als prop de 120.000 euros. S’espera que les obres tinguen una duració estimada de 4 mesos.

Així ho ha declarat el tinent d’alcalde Natxo Reig, coordinador de Polítiques del Medi Urbà i Serveis Municipals, el qual ha mostrat la seua satisfacció pel fet de poder iniciar la novena fase d’unes obres que estaven pendents. Reig també ha avançat que quedaria una última fase amb la qual quedaria completament restaurat l’edifici. 

Cal recordar que l’edifici és de propietat municipal des del passat 11 de febrer de 2019, dia en què es va formalitzar la donació a l’Ajuntament de Xàtiva de les ermites del Puig i de Sant Antoni, per part de l’Església, mitjançant escriptura pública i prèvia acceptació unànime de tots els grups polítics representats en la Junta de Govern Local.

Tal i com ha assenyalat el tinent d’alcalde Natxo Reig, aquest acord no comportarà cap obligació econòmica per a l’Ajuntament pel resultat de la subvenció que s’emmarca en el capítol que la Diputació de València destina a obres de restauració per a la conservació de bens immobles que posseïsquen valors històric i artístic o d’interès local.


La Font de la Figuera dóna la Benvinguda Ciutadana a 11 xiquetes i xiquets nascuts el 2019

L’ajuntament de la Font de la Figuera va donar la benvinguda a les i els xiquets nascuts el 2019 en un acte que es realitza per setè any consecutiu en base a donar protagonisme a una nova generació de menuts que formaran part del futur de la població. 

En aquesta ocasió, 11 xiquetes i xiquets van ser rebuts per l’alcalde, Vicent Muñoz, i els demés membres del Govern Municipal a la sala de plens. A més, l’Ajuntament també va tenir en compte, i va acollir en l’acte, aquells pares o mares amb arrels fontines que per circumstàncies laborals o personals, resideixen en altres poblacions.

A les mares i pares se’ls va obsequiar amb diversos detalls d’ús quotidià per als seus nadons, entre ells, un diploma, un xupó i una manta com a simbolisme de la protecció que ha de donar el consistori a totes les seues veïnes i veïns. 

Tal com afirma l’alcalde, Vicent Muñoz, este acte en concret de benvinguda ciutadana és un dels més tendres i emotius que reafirmen el creixement d’un poble que avança en la bona direcció, junt a la protecció que cal oferir sempre des d’una institució tan pròxima com l’Ajuntament.


L’Alcúdia de Crespins, premiada per les seves festes no sexistes

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va lliurar el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes, en la categoria d’entitats locals entre 5.001 i 10.000 habitants, a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins. La directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, va felicitar el consistori pel treball realitzat per a promoure actituds no sexistes i crear espais lúdics que garanteixen el respecte a les dones, implantant campanyes de sensibilització en matèria d’igualtat en totes les seves festes.

Entre les accions realitzades destaca la celebració de la Festa de la Igualtat o la creació d’un Premi de samarretes i disfresses amb un missatge més inclusiu i no sexista. A més, l’Ajuntament ha desenvolupat accions “molt específiques” lligades a la ruptura de rols i el foment de la igualtat d’oportunitats impulsant, per exemple, la participació de les dones en el trasllat del Crist en la processó, una imatge que abans només portaven els homes. Així mateix, els i les joves de 18 anys reben, sense distinció de sexe, una carta en la qual se’ls convida a participar com a «festers» i «festeres» i a triar el tipus de parella amb el qual acudir a les festes, quan anteriorment només s’enviava a les xiques perquè foren acompanyades per una parella masculina. Destaquen també la campanya de sensibilització, en matèria de prevenció de la violència, “De festa sense agressions sexistes”.


#XtradioEsports

Demà divendres a les 20h tindrà lloc a la Casa de Cultura de Xàtiva la primera Gala de l’Esport Xativí. La Coordinadora de Clubs de la capital de la Costera ha organitzat aquest acte amb la intenció de fer un reconeixement als clubs i esportistes de la ciutat. En aquesta primera edició, tots els clubs que conformen la coordinadora han escollit un premiat i, per tant, totes les disciplines esportives seran protagonistes.

En Voleibol, vint-i-dos esportistes i un tècnic del Club Voleibol Xàtiva van participar en el Campionat Autonòmic de Seleccions Provincials 2020

La Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana organitza cada any el Campionat Autonòmic de Seleccions Provincials com a colofó al Programa de Tecnificació que es desenvolupa en les tres províncies de la nostra Comunitat. En aquesta Temporada s’han inscrit en el Programa un total de 320 esportistes dels quals 163 pertanyen a la província d’Alacant, 69 a Castelló i 88 a València. L’edició de 2020 s’ha disputat a Castelló, ciutat a la qual van acudir tots els esportistes, infantils i cadets, masculí i femení.

Del club voleibol Xàtiva van ser convocats vint-i-dos esportistes i un tècnic per a participar en les diferents seleccions de la província de València.

Els resultats per a les seleccions de la província de valència van ser variats, medalla d’or en sub16 cadet masculí i medalla de plata en sub17 cadet masculí. Medalla d’Or en infantil femení sub15 i plata en femení sub14. Medalla de plata en infantil masculí sub15 i tercers en infantil masculí sub14. Mentre que es van aconseguir dos tercers llocs en la categoria cadet femenina sub16 i sub17.

Tots els esportistes van gaudir d’una gran experiència i una magnifica convivència entre expedicions, destacant que aquests campionats solen ser el pas previ per a configurar el gruix de les Seleccions cadets i infantils masculines i femenines que representaran a la Comunitat Valenciana el mes de juny en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques 2020.

El CAX Orientació ha finalitzat l’any 2019. Aquest any ha suposat la creació de la Secció d’Orientació del Club Atletisme Xàtiva. Després de diverses converses amb el CAX, el GREOX va decidir donar un pas endavant i constituir-se en club i es va decidir crear la secció d’orientació del CAX, això va ser al voltant de febrer de 2019.  A partir de març, ja participàrem en les carreres amb el nom de CAX Orientació i en algunes proves, arribarem a ser uns 20 orientadors del club.

El 2019, el CAX Orientació sols tenia un corredor (Vicent Vercher) en la secció oficial que puntuara en les diverses competicions que hem estat present. En la LACV (Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana) el CAX Orientació ha quedat en la 17ª posició, en la LSE (Lliga del Sud-Est) en la posició 37 i en la LEO (Lliga Espanyola d’Orientació), on participem en la 3ª Divisió Nacional, hem aconseguit la 65ª posició amb un total de 84’55 punts. Cal tenir en compte que en la LSE i en la LEO sols hem participat en dos proves. A nivell individual, cal destacar la 6ª posició de Vicent Vercher, amb 485’56 punts, en la categoria M-35 de la LACV.

El CAX Orientació ha començat a planificar la temporada del 2020, on participarem en les proves de la LACV (Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana), en la LSE (Lliga del Sud-Est) i en la LEO (Lliga Espanyola d’Orientació). L’equip estarà format per Vicent Vercher, Carles Sànchez, Paco Benito i Neus Carboneras, mentre que en categories escolars seran Asier Vercher, Irene i Sofia Sanchis i Arnau Benito, a l’espera de noves incorporacions.

Aquestos mesos de gener i de febrer se celebren diverses carreres en les quals participarem a Abanilla (Múrcia) en la Sierra de la Pila, a El Pinós (Alacant) i a Iecla (Múrcia). També volem destacar que a mitjans de gener el CAX Orientació realitzarà un entrenament a Xàtiva per tal de donar a conéixer aquest esport entre la gent.

En bàdminton, La localitat de Xàtiva acollirà dissabte que ve la segona jornada del circuit autonòmic infantil dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” que reunirà un bon grup d’esportistes de les categories Sub-13 i Sub-15 procedents de tots els clubs i escoles de bàdminton de la comunitat.

El Club Bàdminton Xàtiva participarà amb un nodrit grup d’esportistes de totes dues categories i l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton Xàtiva també estarà present amb diversos esportistes.

D’altra banda, els esportistes absoluts i sènior del club xativí, participaren en un nou Torneig Territorial (TTR). Per a això viatjaran fins a la localitat alacantina de Teulada on a partir de les 9.:00h del matí donarà inici la competició amb diversos dels nostres esportistes competint, tant en la categoria absoluta com en la sènior.