Hui dimecres 4 de desembre destaquem les següents notícies:

Es renova el Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament de Xàtiva 2020-2022

El plenari municipal de Xàtiva va aprovar el passat dissabte la renovació del Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament per al període 2020-2022 amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciutadans, i l’abstenció del Partit Popular.

Aquest Pla serveix com a instrument d’organització de les polítiques públiques, per tal d’incrementar els nivells d’eficàcia i eficiència en la gestió de la despesa pública subvencional, i va ser aprovat per primera vegada en 2016. En la seua elaboració participen els diferents Departaments municipals que gestionen la concessió de subvencions.

Tal i com ha declarat el regidor d’Hisenda, Natxo Reig, el Pla de Subvencions s’articula en diferents capítols, en primer lloc el d’Acció Social, vinculat a Promoció de la Dona, Promoció de la igualtat de les persones del col·lectiu LGTBIQ, Joventut, Foment de l’Associacionisme i la Participació Ciutadana, Benestar Social i Educació; mentre que en el capítol de Cultura s’agrupen les destinades a associacions culturals, instituts, col·legis públics i concertats, i AMPA de Xàtiva per activitats culturals.

En el capítol d’Esports venen recollides les previsions del Consell Esportiu Municipal, sent un instrument de foment de l’associacionisme, i promoció de l’esport dels Clubs i Associacions Esportives de Xàtiva. D’altra banda les subvencions en matèria de promoció econòmica, van destinades a associacions comercials de Xàtiva. Per últim, altres capítols també recullen subvencions en matèria de medi ambient, d’urbanisme i patrimoni, i de memòria històrica. A més a més, en l’acord definitiu es van incloure tant les beques de transport a alumnes residents a Xàtiva que cursen estudis universitaris de grau, o formació professional de grau superior, i música/dansa de grau superior, que no s’impartisquen al municipi; així com les ajudes per a xecs escolars municipals del curs 2019/2020, per a l’escolarització dels xiquets de Xàtiva de 2 a 3 anys.

Mº José Pla, portaveu del PP de Xàtiva, denuncia que la ciutat es quede sense Taller d’ocupació

Segons informen des del PP de Xàtiva, la setmana passada es va publicar el llistat de tallers d’ocupació concedits per la Generalitat Valenciana, que han d’iniciar-se abans que finalitze el present any 2019, on es reflexen 4 tallers d’ocupació a la comarca de La Costera, però cap a la seua capital.

La portaveu del grup municipal Popular Mª. José Plá ha lamentat profundament que, una vegada més, Xàtiva es quede sense taller d’ocupació, perdent així una nova oportunitat, perquè els veïns de la  ciutat puguen treballar i formar-se al mateix temps, ja que les úniques poblacions que acolliran aquests tallers, de la mancomunitat de La Costera-La Canal seran, Vallada, Rotglà i Corberà, Montesa i Canals. Escoltem a M.José Plá, portaveu del PP Xàtiva.

La portaveu Popular també ha qualificat de, descompensat i ineficaç al govern municipal, i el fa responsable de la pèrdua d’una oportunitat laboral per als ciutadans de Xàtiva, que són els principals perjudicats.

Els tiquets per al sopar dels jubilats de Cap d’Any, de Xàtiva, es podran adquirir del 9 al 12 de desembre

La Regidoria de Benestar Social de Xàtiva ha informat que el repartiment de les invitacions per al sopar dels Jubilats i Pensionistes del 31 de desembre, es realitzarà els propers dies 9,10,11 i 12 de desembre, de 10 del matí a 13 del migdia al Saló Social de la Llar del Jubilat, a la Plaça Roca nº17.

Aquest sopar, oferit per la Regidoria de Benestar Social, amb 800 places, tindrà lloc al Pavelló Francisco Ballester i estarà amenitzat amb orquestra. Es podran adquirir fins a dos tiquets per persona, i l’Ajuntament habilitarà transport gratuït des de diferents punts de la ciutat per tal de poder desplaçar-se fins al pavelló. El sopar és d’ús exclusiu per al veïnat i residents de Xàtiva, podent demanar-se l’acreditació d’aquesta circumstància, mitjançant el Document Nacional d’Identitat.